Kazāks: Banku sektorā atsevišķās jomās piesardzība joprojām ir pārāk liela

Ekonomika
LETA 09:28, 29.01.2024 0

Latvijā banku sektorā atsevišķās jomās piesardzība joprojām ir pārāk liela, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pauda Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

 
Foto: LETA

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Latvijas Bankas galvenais uzdevums šim gadam finanšu sektora uzraudzības pusē būs panākt, lai banku sektors ir godprātīgiem klientiem draudzīgs.

"Atsevišķās jomās piesardzība joprojām ir pārāk liela. Šogad mēs darīsim visu, kas ir iespējams, lai to mazinātu. Lai godprātīgiem klientiem dzīve netiktu apgrūtināta lieki," teica Kazāks.

Tostarp viņš norādīja, ka bankām no klientiem ir jāprasa to, ko ir jāprasa, tām nav jāpārspīlē un jābaidās pašām no savas ēnas.

Tāpat Latvijas Bankas prezidents piebilda, ka banku darbībā vēl ir jūtams 2018.gada krīzes atskaņu elements, taču šobrīd Latvijas institucionālā vide un arī banku spēja vērtēt riskus un tos vadīt, ir krietni augstākā kvalitātē nekā gadus piecus, sešus atpakaļ.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pārtikas rūpniecība veido līdz 20% no mūsu valsts eksporta (+VIDEO)

Šodien Jelgavā spriedīs par ražošanas efektivitāti.

Ekonomika Latvijā ir izstrādāta datorprogramma būvniecības procesam (+VIDEO)

Eksperimentālais rīks ļauj viegli ielādēt dažādu disciplīnu modeļus.

Ekonomika Eksperts: privātmājas būvniecība Latvijā vidēji izmaksā 200 000 eiro (+VIDEO)

Svarīgi ir ne tikai zemi iegādāties, bet arī pārliecināties par tās atļauto lietošanu.

Ekonomika Aprīlī pārdošanai pieejamo dzīvokļu skaits Rīgā audzis par 2%

Aprīlī iegādei Rīgā bija pieejami nepilni 4400 dzīvokļu, pārdošanas sludinājumu skaitam mēneša laikā palielinoties par 2%, informē nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas banku peļņa pērn teju divkāršojusies

Latvijas banku sektors pērn strādāja ar peļņu 622,215 miljonu eiro apmērā, kas ir teju divas reizes vairāk nekā banku peļņa 2022.gadā, liecina Latvijas Bankas publiskotie dati.

Ekonomika Baņķieris: No Baltijas valstīm nenotiek kapitāla bēgšana

Patlaban no Baltijas valstīm nenotiek tā saucamā kapitāla bēgšana, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis.

Sabiedrība Asociācija: Finanšu nozare gatava vairāk ieguldīt aizsardzības nozarē

Komercbankas ir gatavas plašāk finansēt militārās nozares uzņēmumus, kas attīsta un stiprina valsts aizsardzības spējas, aģentūru LETA informēja Finanšu nozares asociācijas (FNA) valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Ekonomika «Swedbank» vadītājs:Valsts bankas veidošanai patlaban nav datos balstītu iemeslu

Valsts bankas veidošanai šobrīd nav visiem saprotamu un datos balstītu iemeslu jeb tirgus nepilnību, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis.