• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Somijas elektronisko komponenšu ražotājs atvērs rūpnīcu Liepājā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 12:38, 22.01.2024


Sadarbojoties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) un Liepājas speciālajai ekonomiskajai zonai (SEZ) panākta vienošanās par Somijas uzņēmuma "Crimppi" rūpnīcas izveidi Liepājā, informē LIAA pārstāvji.



Plānots, ka rūpnīca Latvijā sāks ražošanu šogad pirmajā ceturksnī.

"Pateicoties jau esošajām iestrādēm ražošanu būs iespējams sākt samērā strauji. Sākotnēji plānots uz Liepājas pārcelt daļu no pasūtījumiem, kas ienākuši Horvātijas rūpnīcā," atzīmē "Crimppi" izpilddirektors Timo Harri.

Pēc LIAA paustā, Latvija izvēlēta kā labākā investīciju vieta, salīdzinot ar Lietuvu un Igauniju, izvērtējot gan darbaspēka, gan arī loģistikas aspektus. Latvija par jaunās rūpnīcas vietu izvēlēta ģeogrāfisku un vides apsvērumu dēļ, kas samazinās iekšējo transportu starp uzņēmuma ražotnēm, kā arī būtiski samazinās produkcijas piegādes attālumu un laiku klientiem.

LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja norāda, ka Somija investīciju piesaistes un inovāciju attīstības jomā ir viena no Latvijas prioritārajiem valstīm. Uzņēmums "Crimppi" pārstāv viedo materiālu nozari un strādā pie augstas pievienotās vērtības produktu izstrādes.

"Sadarbībā ar Liepājas SEZ un LIAA ir pieejami dažāda veida atbalsta instrumenti uzņēmuma veiksmīgai un ātrākai attīstībai. Uzņēmuma attīstības plānā tuvākajos gados ir darbinieku skaita palielināšana, lai dažu gadu laikā sasniegtu ap 100 un vairāk strādājošo," pauž "Crimppi" Latvijas rūpnīcas vadītājs Ingus Palapis.

Viņš arī norāda, ka "Crimppi" noslēdzis līgumu ar Liepājas SEZ SIA "Vecās ostmalas biznesa parks" par ražotnes izveidošanu biznesa parka teritorijā.

Šobrīd notiek uzņēmuma darbinieku atlases process. Ir plānots, ka uzņēmuma darbinieki tiks nosūtīti uz apmācībām citās "Crimppi" grupas rūpnīcās.

"Crimppi" ir Somijas vadu instalāciju un elektronisko komponenšu ražotājs medicīnas, enerģētikas un elektronikas sektoram, kas dibināts 2000.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Ekonomika «Liepājas enerģijas» apgrozījums gada laikā pieauga par 330 000 eiro (+VIDEO)

Tika atklāta uzņēmuma jaunākā 4 MW šķeldas katlumāja.

Sabiedrība Sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru no Liepājas līdz Bernātiem

No pirmdienas, 15.aprīļa, sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru gar valsts galveno autoceļu Liepāja-Lietuvas robeža (A11) posmā no Liepājas administratīvās robežas līdz Bernātiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Liepājas apkārtnē tiks ierīkots veloceliņš 17 km garumā (+VIDEO)

Iepirkuma uzvarētājs piedāvāja zemāko līgumcenu – 1 891 743,64 eiro.

Ekonomika Liepājas ostā plāno izbūvēt enerģijas kompleksu ar termināli ūdeņraža ražotnei

Liepājas ostā plānots izbūvēt atjaunojamās enerģijas kompleksu ar termināli ūdeņraža ražotnei, informē Liepājas speciālā ekonomiskā zona (SEZ).