• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācijas ekonomikai pērn trīs gados pirmā lejupslīde

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 19:40, 15.01.2024


Vācijas ekonomika pērn samazinājusies par 0,3% salīdzinājumā ar 1,8% izaugsmi 2022.gadā, tādējādi reģistrēts pirmais kritums kopš 2020.gada, liecina valsts statistikas biroja "Destatis" sākotnējie dati.



"Neskatoties uz neseno patēriņa cenu pieauguma tempa palēnināšanos, cenas visās ekonomikas nozarēs joprojām saglabājas augstas, negatīvi ietekmējot valsts izaugsmi," norāda "Destatis".

"Tāpat negatīvu ietekmi radījuši nelabvēlīgie finansēšanas apstākļi, ņemot vērā procentlikmju kāpumu, kā arī vājš iekšzemes un ārvalstu pieprasījums," skaidro statistikas birojs.

Šī ekonomikas lejupslīde jau bija gaidāma, jo Starptautiskais Valūtas fonds iepriekš prognozēja, ka Vācija būs vienīgā no attīstītajām ekonomikām, kas 2023.gadā neuzrādīs izaugsmi.

Vienlaikus Vācijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pērn ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējiem trīs mēnešiem, samazinājies par 0,3%.

Taču koriģētie dati liecina, ka valsts IKP trešajā ceturksnī saglabājies nemainīgs, nevis samazinājies par 0,1%, kā tika ziņots iepriekš. Līdz ar to valsts ekonomika pērnā gada pēdējos trīs mēnešos izvairījos no nonākšanas recesijā, kas tiek definēts, kā IKP kritums vismaz divus ceturkšņus pēc kārtas.

Vācijas centrālā banka "Bundesbank" nesen prognozēja, ka valsts ekonomika šogad pieaugs par 0,4%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Pasaule Valainis šonedēļ piedalīsies Ukrainas rekonstrukcijai veltītā konferencē Berlīnē

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) otrdien, 11.jūnijā, un trešdien, 12.jūnijā, darba vizītē apmeklēs Vācijas galvaspilsētu Berlīni, kur piedalīsies ikgadējā augsta līmeņa Ukrainas rekonstrukcijai veltītā konferencē, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Pasaule AfD aizliedz vadošajam kandidātam ieņemt vietu EP

Vācijas galēji labējā partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) nolēmusi izslēgt no partijas delegācijas Eiropas Parlamentā (EP) partijas EP vēlēšanu saraksta līderi Maksimiliānu Krā.

Pasaule Šolcs atbalsta deportāciju atsākšanu uz Afganistānu un Sīriju

Vācijas kanclers Olafs Šolcs ceturtdien paziņojis, ka noziedzniekus, kas izdarījuši smagus noziegumus, vajadzētu deportēt pat tad, ja viņi nāk no Sīrijas vai Afganistānas.

Pasaule Manheimā sadurts AfD politiķis

Vācijas rietumdaļā Manheimā otrdienas vakarā sadurts galēji labējās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) politiķis, ziņu aģentūra DPA noskaidroja drošības struktūrās.