Rīgā starp Zunda kanālu un Daugavgrīvas ielu izbūvēs jaunu kvartālu

Ekonomika
LETA 19:34, 20.12.2023 0

Rīgas dome šodien atbalstīja lokālplānojumu teritorijai starp Zunda kanālu un Daugavgrīvas ielu, kur plānots attīstīt jaunu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu.

 
Foto: LETA

Lokālplānojuma ierosinātājs ir SIA "DG31", kas iepriekš izsludināja starptautisku metu konkursu teritorijas attīstības vīzijas izstrādei.

Informācijā deputātiem norādīts, ka lokālplānojuma teritorijas platība ir aptuveni desmit hektāri. Teritorijā, kas atrodas starp Daugavgrīvas ielu un Zunda kanālu, tiek solīts attīstīt mūsdienīgu, daudzfunkcionālu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu, nodrošinot labiekārtotu pilsētvidi ar ērtu loģistiku un satiksmes organizāciju. Pašlaik teritorija netiek saimnieciski izmantota un tā ir vizuāli degradēta.

Teritorijā bijusī apbūve nojaukta, tās ziemeļrietumu stūrī saglabājusies tikai viena būve - transformatoru apakšstacija "Zunds". Savukārt tuvāk pilsētas centram savulaik tika uzbūvēta satiksmes pārvada daļa, kas tagad tiek saukta par "tiltu uz nekurieni", lai savienotu Daugavgrīvas ielu ar plānoto tirdzniecības centru, kura būvniecība šajā teritorijā tika atcelta.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Ekonomika Par «Altum» līdzekļiem Jelgavā tiek realizēta mājokļu būvniecība (+VIDEO)

Pretendējot uz divistabu dzīvokli, kopējie bruto ienākumi nedrīkst pārsniegt 2437 eiro.

Ekonomika Vecrīgas ēkas restaurācija Proves birojam izmaksās 2,27 miljonus EUR (VIDEO)

Ārējā veidolā ir saglabājamas vērtības, tādēļ atjaunošana notiks saskaņā ar Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes norādēm.

Ekonomika Lietuvas uzņēmums apturējis būvdarbus «Preses nama» biznesa kvartālā

Lietuvas ieguldījumu pārvaldnieks "Lords LB Asset Management" apturējusi "Preses nama" biznesa kvartāla būvniecību Rīgā, kura pirmajā kārtā plānoja investēt 114 miljonus eiro, vēsta Lietuvas lietišķo ziņu portāls "Verslo žinios".

Ekonomika Latvijas būvnieki konkursā prezentēja savus labākos sasniegumus (+VIDEO)

Skates finālā par būvju tapšanu stāstīs arī to pārstāvji.