«Meta» ES tirgū laidis platformu «Threads», kas konkurē ar «X»

Ekonomika
LETA 18:39, 14.12.2023 0

Sociālā tīkla "Facebook" māteskompānija "Meta" ceturtdien Eiropas Savienības (ES) tirgū laidusi mikroblogošanas platformu "Threads", kas konkurē ar Īlona Maska pārvaldīto platformu "X".

 
Foto: pixabay

"No šodienas "Threads" pieejams vairākās Eiropas valstīs. Laipni lūdzam," norāda "Meta" vadītājs Marks Zakerbergs.

"Meta" vēstī, ka tagad lietotāji ES valstīs var izveidot ar "Instagram" kontu savienotu "Threads" profilu, taču viņi var arī izmantot šo lietotni bez profila, lai pārskatītu saturu, ar to dalītos un pat par to ziņotu. Tomēr bez pierakstīšanās "Instagram" lietotāji nevar mijiedarboties ar "Threads" saturu.

Kad "Meta" jūlijā sāka piedāvāt pakalpojumu "Threads", ES netika iekļauta pakalpojuma tirgos. "Meta" to pamatoja ar juridiskām neskaidrībām par "jaunām digitālo tiesību normām", kas varētu būt atsauce uz Digitālo pakalpojumu aktu un Digitālo tirgu aktu.

Kopš Masks pirms vairāk nekā gada iegādājās "Twitter" un pārdēvēja to par "X", tās lietotāju skaits ir samazinājies, liecina tirgus pētījumu dati. Platformu arī apsūdz par nespēju pienācīgi novērst naida runas un viltus ziņu izplatību.

Vairāki konkurenti ir saskatījuši iespēju "X" problēmas izmantot, lai veidotu savas platformas.

"Threads" tiek uzskatīta par īpaši spēcīgu potenciālo "X" konkurentu, jo pakalpojums ir bāzēts uz "Meta" fotogrāfiju un videoapmaiņas platformu, kuru lieto simtiem miljoni cilvēku visā pasaulē.

Pēc darbības sākšanas "Threads" reģistrēto lietotāju skaits dažu dienu laikā sasniedza 100 miljonus, tomēr drīz pēc tam lietotāju aktivitāte samazinājās.

Zakerbergs paudis pārliecību, ka "Threads" dažu gadu laikā varētu sasniegt vienu miljardu lietotāju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Kā Latvijas uzņēmums tiek galā ar varenajām vēja turbīnām Skotijā (+VIDEO)

Šī sistēma, kas aprīkota ar iegremdējamiem enkuriem, tika speciāli izstrādāta pēdējā gada laikā.

Ekonomika Latvija mācīs ES ražot zaļo ūdeņradi (+VIDEO)

Inovatīvā sistēma darbojas istabas temperatūrā, tai piemīt enerģētiskas priekšrocības ūdeņraža izdalīšanās ciklā.

Ekonomika Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena bijusi neveiksmīga

ASV eksprezidenta un prezidenta kandidāta Donalda Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena otrdien bija neveiksmīga, jo tika nopirkta tikai neliela daļa no digitālajiem žetoniem šajā tirgū.

Ekonomika LAD: zemes saimnieki var pieteikties 2025. gada ekoshēmu atbalstam (+VIDEO)

Resors ir ieinteresēts samazināt amonjaka ieviešanu.

Lasiet arī

Pasaule ES sāk izmeklēšanu par nelikumīgu saturu platformā «X»

Eiropas Savienība (ES) pirmdien paziņoja par "oficiālu pārkāpuma procedūru" pret Īlonam Maskam piederošo platformu "X" saistībā ar dezinformāciju par grupējuma "Hamās" 7.oktobrī veikto uzbrukumu Izraēlai.

Pasaule «Business Insider»: Masks apsver iespēju pārtraukt «X» darbību ES

Īlons Masks apsver iespēju sociālo mediju platformai "X", kas iepriekš bija pazīstama kā "Twitter", aiziet no Eiropas Savienības (ES) tirgus, vēstī portāls "Business Insider".

Pasaule ASV regulators vēlas panākt, lai Maskam tiesā jāliecina par Twitter darījumu

Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) vērsusies tiesā, lai panāktu, ka miljardierim Īlonam Maskam ir pienākums liecināt izmeklēšanā saistībā ar darījumu, kurā viņš pārņēma sociālās saziņas platformu "Twitter", kas tagad pārdēvēta par "X".

Pasaule Maska platformā X publicētām mediju saitēm vairs nerādīs ziņu virsrakstus

Miljardierim Īlonam Maskam piederošā sociālo mediju platforma "X", kas agrāk bija pazīstama kā "Twitter", vairs nepublicē mediju ziņu virsrakstus.