• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā ražotās «viedās» lampas ir pieprasītas Ziemeļvalstīs (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 14:56, 08.12.2023


Produkti ir īpaši pielāgoti polārās nakts apstākļiem.


Uzņēmums eksportēja ap 90% no visas saražotās produkcijas.

Latvijas LED gaismekļu ražotāji ir uzstādījisi vairāk nekā 25 tūkstošus gaismekļu Islandes pašvaldībās aptuveni 7,5 miljonu vērtībā. Gaismekļi ir uzstādīti Reikjavikā, Koubavogirā, Habnarfjerdirā, kā arī citās pilsētās un ciematos, izgaismojot ielas, skvērus, sporta laukumus, parkus un stāvvietas.

Islandē konkursi tiek veidoti, primāri domājot par iedzīvotāju labsajūtu, piemēram, lai ārpus telpām uzstādītais apgaismojums nespīdētu iekšā māju logos, neapžilbinātu gājējus, autobraucējus, velosipēdistus. Tā kā Islandē bieži ir nomācies laiks un piecus mēnešus gadā šajā valstī ir polārā nakts, kvalitatīvs ielu apgaismojums ir jo īpaši svarīgs.

Viens no konkursu vērtēšanas kritērijiem ir tas, lai izvēlētās apgaismojuma diodes precīzi atveidotu krāsas, salīdzinot ar dabisko gaismu, it visam ne tikai ārā, bet arī iekštelpās. Tādēļ svarīgs nosacījums ir gaismekļu augstais krāsu atveidošanas indekss. Tādejādi tiek panākts, ka konkursos var piedalīties tikai uzņēmumi ar gaismekļiem, kuriem ir augstvērtīgas diodes.

Uzstādītājiem gaismekļiem jābūt veidotiem tā, lai to radītā gaisma tiktu pilnībā kontrolēta, neapdraudot satiksmes dalībniekus ar žilbinājumu un neietekmējot islandiešu komfortu viņu mājokļos, tādējādi gādājot par labbūtību arī gada tumšajos periodos.

LED gaismekļu ražotājs “Vizulo” ir viens no 19 projektiem, kas 2022. gadā saņēma vairāk nekā pusmiljona eiro atbalstu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras administrētajā Norvēģijas finanšu instrumenta programmā “Zaļo inovāciju un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju produktu ieviešana ražošanā”.

Uzņēmums eksportēja ap 90% no visas saražotās produkcijas, kopumā uz 29 valstīm visā pasaulē – no Peru līdz pat Jaunzēlandei. Lielākie eksporta tirgi ir Francija, Holande, Igaunija, Islande, Izraēla, Jaunzēlande, Somija, Šveice un Vācija. Latvijas tirgū paliek vien ap 10% no kopējā tirdzniecības apjoma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī