Aviokompāniju pārvadāto pasažieru skaits nākamgad sasniegs rekordaugstu līmeni

Ekonomika
LETA 18:35, 06.12.2023 0

Aviokompānijas pasaulē nākamgad pārvadās 4,7 miljardus pasažieru, kas būs visu laiku augstākais līmenis, trešdien prognozē Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācija (IATA).

 

"Sagaidāms, ka 2024.gadā ar lidmašīnām ceļos aptuveni 4,7 miljardi cilvēku, tādējādi pārsniedzot iepriekšējo rekordaugsto līmeni 4,5 miljardu pasažieru apmērā, kas tika reģistrēts pirms koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes 2019.gadā," norāda IATA.

Asociācija skaidro, ka gandrīz pusei cilvēku ceļošanas ieradumi atgriezušies pirmspandēmijas līmenī. Trešdaļa aptaujāto cilvēku norāda, ka šobrīd ceļo biežāk, bet tikai 18% saka, ka joprojām ceļo retāk.

Vienlaikus IATA būtiski palielinājusi aviokompāniju peļņas prognozi šim gadam līdz 23,3 miljardiem dolāru, salīdzinot ar 9,8% miljardiem dolāru, kā tika prognozēts jūnijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā palielinājās par 63%

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā pieauga par 63% un bija 81,45 eiro par megavatstundu (MWh) jeb 0,08 eiro par kilovatstundu (KWh), aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Ekonomika Kopš gada sākuma dzīvokļu cenas Rīgā kopumā saglabājas nemainīgas

Šī gada aprīlī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās nav konstatētas izmaiņas, arī salīdzinot ar 2024.gada sākumu, dzīvokļu cenas kopumā saglabājās nemainīgas, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika «Pārtikas cenas ir stabilizējušās», - atzīst eksperts (+VIDEO)

Aktivizējoties patēriņam, krietni lēnākos un starp grupām atšķirīgos tempos, inflācija turpinās rāpties augšup.

Ekonomika Latvijas jaunuzņēmumi plāno attīstīt sadarbību ar Ukrainu (+VIDEO)

Pirmā prioritāte ir sniegt tehnoloģisku palīdzību valstij, kas cīnās frontē.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas debesīs paceļas Vācijas gaisa spēku lidmašīna

Latvija līgumam pievienojās 2002.gadā, uzņemoties saistības katru gadu atļaut šādus lidojumus pār savu teritoriju.

Pasaule Nākamnedēļ divas dienas streikos «Lufthansa» stjuarti

Nākamnedēļ divas dienas streikos Vācijas nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" stjuarti, sestdienas vakarā paziņoja stjuartu arodbiedrība UFO.

Ekonomika Rīgas lidostā no oktobra darbu sāks vēl viena aviokompānija

Rīgas lidostā no šā gada 11.oktobra darbu sāks Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija "flydubai", kas trīs reizes nedēļā piedāvās ceļotājiem tiešos lidojumus starp Rīgu un Dubaiju, informē Rīgas lidosta.