• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Autobusu pārvadātāji uz Krieviju: rīkosimies atbilstoši situācijai (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 12:36, 02.12.2023


Maršrutā Rīga-Sanktpēterburga ir braukuši cilvēki ar 122 dažādu valstu pilsonībām.


Ērti autobusi bieži pavada daudzas stundas pie Krievijas robežas, veicot pārbaudes.

Autobuss joprojām ir vienīgais veids, kā regulāri ceļot uz Krieviju, taču drīzumā transporta sakari ar agresorvalsti var beigties.

"Izmaiņas ir diezgan dramatiskas. Salīdzinot ar laiku pirms kara sākuma, mēs esam pazaudējuši 75% no pasažieru plūsmas", - stāsta Starptautiska pasažieru pārvadātāja Baltijas biznesa attīstības vadītājs Aldis Ķibēns.

"Ja mēs paņemam datus par trīs vasaras mēnešiem, tad ir redzams, ka mūsu autobusos maršrutā Rīga-Sanktpēterburga ir braukuši cilvēki ar 122 dažādu valstu pilsonībām. Tas spilgti ilustrē to, kādi šobrīd ir šie reisi. Joprojām ir Eiropas Savienības valstu pilsoņi, kuri kaut kādu iemeslu dēļ brauc uz Sanktpēterburgu. Ir Krievijas pilsoņi, kuriem Latvijā vai citā Eiropas Savienības valstī ir uzturēšanās atļaujas. Pēc kara sākuma ļoti liela plūsma bija arī ar Ukrainas pilsoņiem, kuri caur Sanktpēterburgu pameta Krievijas teritoriju, un viņu joprojām ir salīdzinoši liels skaits".

"Mēs pašlaik vērtējam, kādas ir iespējas un ko tas mums nozīmē. Es pagaidām vēl nevaru pateikt, kāds būs iznākums, bet mēs rīkosimies atbilstoši situācijai. Tāpat kā Krievija iepriekš izlēma, ka ir tikai daži robežpunkti, kurus drīkst šķērsot Ukrainas pilsoņi, tāpat tagad šis lēmums bija samērā negaidīts. Tas tikai parāda, ka transporta pakalpojumi pašlaik nav Krievijas interesēs", - tā A.Ķibēns.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.

Lasiet arī

Ekonomika Lux Express turpinās piedāvāt divus tiešos reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no šā gada 1.februāra turpinās piedāvāt divus tiešos autobusu reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu, aģentūrai LETA apstiprināja kompānijas pārstāvji, komentējot Narvas-Ivangorodas robežšķērsošanas punkta starp Krieviju un Igauniju slēgšanu autosatiksmei no 1.februārā.

Interesanti fakti SM rosina atvieglot nosacījumus autobusa vadītāja apliecības iegūšanai

Satiksmes ministrija (SM) rosina atvieglot nosacījumus, lai varētu iegūt autobusa vadīšanai nepieciešamo "D" kategorijas vadītāja apliecību, liecina SM publiskajai apspriešanai sagatavotais noteikumu projekts.

Sabiedrība Liepājas autobusu parks otrdien atcēlis sešus reisus uz un no Liepājas

AS "Liepājas autobusu parks" otrdien atcēlis sešus reisus uz un no Liepājas, liecina Autotransporta direkcijas (ATD) publiskotā informācija.

Sabiedrība LAP sestdien atcēlis 17 autobusu reisus uz un no Liepājas

Pasažieru pārvadātājs AS "Liepājas autobusu parks" sestdien atcēlis 17 autobusu reisus Liepājas pusē, liecina informācija Autotransporta direkcijas mājaslapā.