• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lidostas Rīga apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 30,8%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 12:36, 01.12.2023


Lidosta "Rīga" šā gada deviņos mēnešos strādāja ar 54,512 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 30,8% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa pieauga par 72% - līdz 5,268 miljoniem eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.


Foto: LETA

Lidosta "Rīga" pārstāvji norādīja, ka apgrozījuma pieaugumu veicinājis apkalpoto pasažieru skaita kāpums, it īpaši tiešo pasažieru skaita pieaugums par 23%.

Ieņēmumi no aviācijas pakalpojumiem šai periodā sasnieguši 32,7 miljonus eiro, kas ir par 21% vairāk nekā deviņos mēnešos pērn, savukārt ieņēmumi no neaviācijas pakalpojumiem pieauga par 49% - līdz 21,8 miljoniem eiro.

Trīs ceturkšņos šogad lidosta apkalpoja 5,05 miljonus pasažieru, kas ir par 28% vairāk nekā 2022.gada deviņos mēnešos, kā arī 46,3 tūkstošus lidojumu, kas ir kāpums par 14%.

Vienlaikus, salīdzinot ar 2022.gada janvāri-septembri, par 11% lidostā krities pieprasījums pēc gaisa kravu pārvadājumiem, kas, kā norāda lidostas pārstāvji, saistīts ar Krievijas pērn sākto pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, tā izraisīto gaisa telpu slēgšanu un citām globālajām sankcijām.

Saimnieciskās darbības izmaksas 2023.gada deviņos mēnešos veidoja 53,16 miljonus eiro, kas ir par 25% vairāk nekā 2022.gada atbilstošajā periodā. Lidostas pārstāvji bilst, ka izmaksu pieaugumu galvenokārt ietekmējis energoresursu cenu kāpums, pieaugošas materiālu un inventāra, kā arī darbaspēka izmaksu pieaugums.

Kopējais investīciju apjoms šā gada deviņos mēnešos lidostā "Rīga" sasniedza 9,6 miljonus eiro. Būtiskākie investīciju projekti šogad lidostā ir jaunā pasažieru termināļa paplašināšana - būvprojekta izstrāde un ekspertīze, kā arī projekti ar Eiropas Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Tāpat turpinājies darbs pie lidostas tehnisko dienestu ēkas pārbūves, bagāžas apkalpošanas infrastruktūras uzlabošanas un inženiertīklu pārbūves, savukārt ekspluatācijā šovasar nodots arī helikopteru nosēšanās laukums.

2022.gada deviņos mēnešos lidosta "Rīga" strādāja ar 41,673 miljonu eiro apgrozījumu un 3,063 eiro peļņu.

Savukārt 2022.gadā kopumā lidostas "Rīga" apgrozījums bija 57,924 miljoni eiro, kas ir par 82,3% vairāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums guva peļņu 286 498 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Lasiet arī

Kriminālziņas LTV: Iespējams, Vaivodu tur aizdomās par darbībām «lidostas zemes lietā»

Līdzšinējais Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, kuru nedēļas sākumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja aizdomās par liela apmēra kukuļa piedāvāšanu, nelikumīgas darbības varētu būt veicis saistībā ar tā dēvēto "lidostas zemes lietu", atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Sabiedrība Rīgas lidosta sākusi izmantot trīs jaunos pasažieru gaisa tiltus

Rīgas lidosta sākusi izmantot trīs jaunos pasažieru gaisa tiltus no iepirkumā paredzētajiem pieciem pasažieru gaisa tiltiem, aģentūra LETA noskaidroja lidostā.

Ekonomika Rīgas lidostā no oktobra darbu sāks vēl viena aviokompānija

Rīgas lidostā no šā gada 11.oktobra darbu sāks Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija "flydubai", kas trīs reizes nedēļā piedāvās ceļotājiem tiešos lidojumus starp Rīgu un Dubaiju, informē Rīgas lidosta.

Sabiedrība Paziņots, kad varētu ieviest jaunu autobusu starp lidostu un Rīgas centru

Jaunu autobusa maršrutu starp Rīgas lidostu un pilsētas centru varētu ieviest šogad šā gada pirmajā pusē, pirmdien preses konferencē sacīja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.