«OpenAI» vadītāja amatā atjauno Semu Altmenu

Ekonomika
LETA 18:41, 22.11.2023 0

Mākslīgā intelekta uzņēmuma "OpenAI" pirms nedēļas atlaistais vadītājs Sems Altmens atgriezies šajā amatā, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

 

Altmenu amatā atjaunojusi jaunā uzņēmuma padome, kas aizstāj iepriekšējo padomi, kas viņu no šī amata atbrīvoja.

Jauno padomi vadīs Brets Teilors, kurš iepriekš vadīja mikroblogošanas vietnes "Twitter" padomi, pirms "Twitter" pārņēma miljardieris Īlons Masks. Padomē būs arī bijušais ASV finanšu ministrs Lerijs Samerss.

Iepriekšējā "OpenAI" padome bija atteikusies sniegt konkrētu iemeslu Altmena atlaišanai, izraisot uzņēmumā iekšējos konfliktus.

Uzņēmums "Microsoft", kas "OpenAI" ir ieguldījis miljardiem dolāru un kam ir tiesības uz tā pašreizējo tehnoloģiju, pirmdien pieņēma darbā Altmenu, kā arī citu līdzdibinātāju Gregu Brokmanu, kurš pēc Altmena atlaišanas protestējot aizgāja no "OpenAI" prezidenta amata. Tas iedrošināja gandrīz visus 770 "OpenAI" darbiniekus parakstīt vēstuli, kurā viņi draudēja aiziet no darba, aicināja atkāpties padomi un atjaunot amatā Altmenu.

Līdz ar Altmenu pieņemts atpakaļ darbā arī Brokmans.

Viens no četriem padomes locekļiem, kas piedalījās Altmena atlaišanā, "OpenAI" līdzdibinātājs un galvenais zinātnieks Iļja Suckevers, vēlāk pauda nožēlu un pievienojās aicinājumiem atlaist padomi.

38 gadus vecais Altmens kļuva par sensāciju tehnoloģiju pasaulē, kad tika izlaists "ChatGPT" - mākslīgā intelekta sarunbots, kas dažu sekunžu laikā spēj sacerēt runu, atrisināt augstskolas uzdevumu, radīt mākslas darbu vai sagatavot ziņojumu un izdarīt to tik pārliecinoši, ka to viegli var noturēt par cilvēka radītu saturu.

Iepriekšējā "OpenAI" padome paziņoja, ka Altmena atlaišana "sekoja pārdomātam pārbaudes procesam", kurā secināts, ka "viņš nebija konsekventi atklāts saziņā ar padomi, kavējot tās spēju pildīt savus pienākumus".

"Padome vairs neuzticas viņa spējai turpināt vadīt "OpenAI"," bija teikts iepriekšējās padomes paziņojumā.

"ChatGPT" laišana klajā izraisīja sacensības mākslīgā intelekta jomā, kurās iesaistījušies tehnoloģiju giganti "Amazon", "Google", "Microsoft" un "Meta". "Microsoft" ir ieguldījusi miljardiem dolāru "OpenAI" un ir ieviesusi uzņēmuma izstrādāto tehnoloģiju savos piedāvājumos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvija mācīs ES ražot zaļo ūdeņradi (+VIDEO)

Inovatīvā sistēma darbojas istabas temperatūrā, tai piemīt enerģētiskas priekšrocības ūdeņraža izdalīšanās ciklā.

Ekonomika Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena bijusi neveiksmīga

ASV eksprezidenta un prezidenta kandidāta Donalda Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena otrdien bija neveiksmīga, jo tika nopirkta tikai neliela daļa no digitālajiem žetoniem šajā tirgū.

Ekonomika LAD: zemes saimnieki var pieteikties 2025. gada ekoshēmu atbalstam (+VIDEO)

Resors ir ieinteresēts samazināt amonjaka ieviešanu.

Ekonomika ASV piespriež «Lufthansa» rekordlielu naudassodu par ebreju diskrimināciju

ASV Transporta ministrija ir apsūdzējusi Vācijas aviokompāniju "Lufthansa" ebreju pasažieru diskriminācijā un piespriedusi tai 4 miljonu ASV dolāru naudassodu - lielāko, kādu šī ministrija jebkad piespriedusi, teikts otrdien publicētā paziņojumā.

Lasiet arī

Sabiedrība NVA aicina pielāgot Latvijas darba tirgu mākslīgajam intelektam (+VIDEO)

Investīcijas profesionālajā izglītībā un prasmju pilnveidē ir būtiskas, un to tiešā veidā ietekmē digitalizācija.

Interesanti fakti SVF: mākslīgais intelekts ietekmēs 60% darbavietu attīstītajās valstīs

Mākslīgais intelekts ietekmēs 60% darbavietu attīstītajās tautsaimniecībās, intervijā ziņu aģentūrai AFP pavēstīja Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja Kristalina Georgijeva.

Sabiedrība Augstskolas: studējošie reti negodprātīgi izmanto mākslīgo intelektu

Augstskolās jau ir vai vēl tiek izstrādāts regulējums mākslīgā intelekta lietošanai studiju procesā, taču liela nozīme studentu izpratnes veicināšanā esot studiju kursa vadītājiem.

Interesanti fakti Valodas tehnoloģiju platformā Hugo.lv integrēts sarunu bots ChatGPT

Kultūras informācijas sistēmu centra (KISC) pārvaldītajā valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju platformā "Hugo.lv" īstenota integrācija ar "Microsoft Azure" "Open AI" platformā iestrādāto globālo sarunu botu "ChatGPT", informē KISC pārstāvji.