• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Finanšu ministrija cer uz ekonomikas drīzu atkopšanos

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 18:37, 30.10.2023


FM ieskatā to veicinās arī Eiropas ekonomikas atgūšanās, izaugsmei eirozonā sasniedzot 1,2% pēc jaunākajām Starptautiskā Valūtas fonda prognozēm.



Jau nākamajā ceturksnī Latvijas ekonomika varētu uzrādīt pozitīvākus pieauguma tempus, nākamajā gadā pieaugumam paātrinoties līdz 2,5%, pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

FM ieskatā to veicinās arī Eiropas ekonomikas atgūšanās, izaugsmei eirozonā sasniedzot 1,2% pēc jaunākajām Starptautiskā Valūtas fonda prognozēm.

Pēc negatīviem pirmo divu ceturkšņu rādītājiem, šā gada trešajā ceturksnī Latvijas ekonomika pret iepriekšējo ceturksni atkal ir uzrādījusi izaugsmi, pēc sezonāli un kalendāri koriģētiem datiem palielinoties par 0,1%, liecina pirmdien publicētie Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) iekšzemes kopprodukta (IKP) ātrā novērtējuma dati. Līdz ar šo izaugsmi ceturkšņa laikā, gada griezumā ekonomikas lejupslīde bijusi vairs tikai 0,1% pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētiem datiem, kamēr iepriekšējā ceturksnī bija piedzīvots 1,1% kritums.

IKP ātrajā novērtējumā CSP nepublicē detalizētāku informāciju par atsevišķu nozaru un sektoru attīstību, bet apkopotie dati par ražošanas un pakalpojumu nozarēm kopā rāda, ka ekonomikas attīstību visbūtiskāk ietekmējis kritums ražojošajās nozarēs par 3,3%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo ceturksni, kamēr pakalpojumu nozarēs kopā bijis tikai niecīgs 0,1% samazinājums.

No ražojošajām nozarēm šogad būtiski ir pasliktinājusies situācija apstrādes rūpniecībā, kad, pieprasījumam ārējos tirgos samazinoties, ražošanas apjomi samazinās jau kopš pagājušā gada decembra, tajā skaitā lielākajā apstrādes rūpniecības apakšnozarē kokapstrādē, informē FM pārstāvji. nanšu


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Kopš gada sākuma dzīvokļu cenas Rīgā kopumā saglabājas nemainīgas

Šī gada aprīlī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās nav konstatētas izmaiņas, arī salīdzinot ar 2024.gada sākumu, dzīvokļu cenas kopumā saglabājās nemainīgas, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika «Pārtikas cenas ir stabilizējušās», - atzīst eksperts (+VIDEO)

Aktivizējoties patēriņam, krietni lēnākos un starp grupām atšķirīgos tempos, inflācija turpinās rāpties augšup.

Ekonomika Latvijas jaunuzņēmumi plāno attīstīt sadarbību ar Ukrainu (+VIDEO)

Pirmā prioritāte ir sniegt tehnoloģisku palīdzību valstij, kas cīnās frontē.

Ekonomika Nākamnedēļ prezentēs kreditēšanas indeksa datus

Finanšu nozares asociācija (FNA) trešdien, 15.maijā, prezentēs kreditēšanas indeksa aktuālos datus.

Lasiet arī

Ekonomika SAB: Krievijas ekonomika ir noturīgāka, nekā tas sākotnēji ticis paredzēts

Krievijas gatavību un spēju turpināt karadarbību Ukrainā nedrīkst novērtēt par zemu, jo tās rīcībā vēl joprojām ir nepieciešamie resursi un ievērojamas militārās rezerves, liecina Satversmes aizsardzības biroja (SAB) sagatavotais informatīvi analītiskais raksts par Krievijas ekonomiku.

Ekonomika Latvijas ekonomika ir atkal nokļuvusi mīnusos

Līdz gada nogalei Latvijas IKP izaugsme gan varētu atgriezties nelielos plusos, taču lielu izaugsmi pagaidām nav pamata gaidīt.

Ekonomika EM: sagaidāms, ka pieaugums darba tirgū turpināsies 3. ceturksnī (+VIDEO)

Latvijas darba tirgū uzlabojumi ir lēnāki nekā kaimiņos

Sabiedrība «Banku peļņa palielinās, bet ekonomika buksē» - Saeimas deputāte

Banku sektors pēc "kapitālā remonta" joprojām atgādina iestādes ar policejiskām funkcijām.