Lietoti elektromobiļi Latvijā saglabā virs 50% uzlādes pat pēc 100 km nobraukuma

Ekonomika
VS.LV 09:21, 22.10.2023 0

Vietējie entuziasti aicina katru dienu transportam izmantot atjaunojamo enerģiju.

 

Pastāvīgi mainīgajā ilgtspējīgā transporta vidē elektriskie transportlīdzekļi (EV) ir kļuvuši par daudzsološu risinājumu, lai samazinātu oglekļa emisijas un atkarību no fosilās enerģijas. Latvijas Elektroauto biedrība (LEAB), kas apvieno elektroauto īpašniekus, entuziastus un ar elektroauto jomu saistītos uzņēmējus, ir dibināta ar mērķi sekmēt videi draudzīgāka pārvietošanās veida izplatību un pārstāvēt elektroauto lietotāju intereses. Nesen LEAB veica ievērojamu testu, lai parādītu piecu dažāda vecuma elektroauto sniegumu reālajā pasaulē, izgaismojot to iespējas un augošo lietoto elektroauto tirgus potenciālu.

Latvijas mainīgo laikapstākļu pavadīti, pieci elektromobiļi devās 106 km garā ceļojumā, startējot no Rīgas, caurbraucot Raganu un Siguldu un atgriežoties sākuma punktā. Šis maršruts bija piemērots audekls, lai biedrība uzskatāmi nodemonstrētu elektrisko automašīnu patieso sniegumu.

Vissvarīgākais šī testa posms bija brīdis, kad automašīnas atgriezās sākuma punktā. Transportlīdzekļu atlikušais darbības rādiuss un akumulatora uzlādes līmenis sniedza būtisku ieskatu par to spējām. Elektroauto demonstrēja iespaidīgu noturību, uzrādot no 75% līdz 52% baterijas uzlādes līmeni, prognozējot, ka elektroauto spētu pievarēt vēl no 365 līdz 113 km līdz nākamai uzlādei.

Latvijas Elektroauto biedrības tests iezīmēja ne tikai konkrēto modeļu lietoto elektroauto iespējas, bet arī līdz šim EV tirgū sasniegto. Mašīnas demonstrēja ievērojamu diapazonu, efektivitāti un potenciālu, uzrādot EV praktiskumu ikdienas braucienos. Lai gan elektrisko automašīnu uzlādes infrastruktūra turpina attīstīties un pašu mašīnu tehnoloģijas attīstās, elektrisko transportlīdzekļu lietošana jau ir pietiekami ērta ikdienas braucieniem. Kā viens no svarīgiem pierādījumiem tam ir 12 šī brauciena 106 km garajā posmā esošās uzlādes stacijas.

Ar misiju pārstāvēt un aizstāvēt elektroauto lietotājus, Latvijas Elektroauto biedrība uzsāk jaunu ilgtspējīga transporta ēru Latvijā. Veiktais tests apliecina biedrības centienus uzskatāmi parādīt priekšrocības, kādas sniedz šādu transportlīdzekļu īpašumtiesības, un kliedēt maldīgus priekšstatus par elektriskajiem transportlīdzekļiem, atspoguļojot patieso situāciju. Valdībām visā pasaulē virzoties pēc zaļākām alternatīvām un autoražotājiem ieguldot inovatīvās tehnoloģijās, asociācijas centieniem neapšaubāmi būs izšķiroša loma Latvijas pārejā uz tīrāku autobūves nākotni, pauž Jānis Bekers, Latvijas Elektroauto biedrības valdes loceklis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Sabiedrība Kā izvēlēties pareizo elektromobili: ekspertu padoms (+VIDEO)

"Pie mums aktuāli būs modeļi, kas piedāvās alternatīvu pašreizējiem dižpārdokļiem".

Ekonomika EK plāno Ķīnā ražotiem elektroauto piemērot importa nodevas līdz 36%

Eiropas Komisija (EK) otrdien paziņoja, ka plāno uz pieciem gadiem Ķīnas elektromobiļu importam noteikt nodevas līdz pat 36% apmērā, ja vien Pekina nespēs piedāvāt alternatīvu risinājumu nesakaņām negodīgu valsts subsīdiju jautājumā.

Ekonomika Latvijā gaidāms elektromobiļu remontētāju trūkums (+VIDEO)

Šobrīd jauno automehāniķu apmācības uzņemas paši auto ražotāji un to oficiālie dīleri, kas gatavo savus speciālistus.