Siliņa: Latvija ir gatava attīstīt savu aizsardzības industriju

Ekonomika
LETA 14:00, 20.10.2023 0

Latvija ir gatava attīstīt savu aizsardzības industriju, lai palielinātu Eiropas Savienības militāro kapacitāti un vienlaikus nodrošinātu papildu ekonomikas izaugsmi, uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), tiekoties ar Eiropas Komisijas (EK) iekšējā tirgus komisāru Tjerī Bretonu.

 
Foto: LETA

Ministru prezidente norādīja, ka Eiropas Savienībai ir jāturpina darbs savas drošības stiprināšanā, un aizsardzības industrijas attīstīšana ir viens no veidiem, kā to var darīt. Latvija ir ieinteresēta EK atbalstā munīcijas ražošanas jaudu palielināšanā, šādi stiprinot Eiropas aizsardzības industriju un Eiropas drošību, pauda Siliņa.

Tāpat Siliņa un Bretons pārrunāja potenciālās EK atbalsta iespējas militārās munīcijas ražošanai Latvijā, finansējuma avotus, kā arī cīņu pret dezinformāciju interneta vidē un citus jautājumus.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Ministru prezidente Siliņa un aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) šodien tiekas ar EK iekšējā tirgus komisāru.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «Pasažieru vilciens» saņēmis 22 no 32 jaunajiem elektrovilcieniem

AS "Pasažieru vilciens" (PV) no Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" patlaban ir saņēmis 22 no paredzētajiem 32 jaunajiem elektrovilcieniem.

Ekonomika Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".

Ekonomika Vidzemes plānošanas reģions attīstīs ekonomiku kopā ar Augstskolu (+VIDEO)

Noteikti septiņi viedās specializācijas prioritārie tautsaimniecības sektori.

Ekonomika Rīgā norisināsies zinātnē balstīto tehnoloģiju nozares konference

Šā gada 16.maijā un 17.maijā Rīgā, konferenču centrā "Fantadroms", notiks zinātņietilpīgo tehnoloģiju nozares konference "Deep Tech Atelier 2024", informē pasākuma organizatori.

Lasiet arī

Pasaule Eksperts: Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi

Turpmākajos gados Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi un tām būs nepieciešams apjomīgs NATO sabiedroto atbalsts, trešdien Valsts kancelejas organizētajā diskusijā "Latvijas 20 gadi NATO un ES" uzsvēra Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Toms Rostoks.

Ekonomika Militāristi liegs vēja elektrostaciju būvniecību gandrīz visā Latgalē (+VIDEO)

"Iespējas salāgot aizsardzības un enerģētikas intereses Latvijā būtiski atšķirsies no, piemēram, Dānijas vai Lielbritānijas".

Sabiedrība Latvija ir NATO jau 20 gadus, ASV atbalsts ir spēcīgāks kā jebkad (+VIDEO)

Nacionālā diplomātija un bruņotie spēki pastāvīgi uzrauga ārējos draudus mūsu valstij.