• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ašeradens prognozējis, kad varētu būt gaidāms valdības lēmums par budžetu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 10:03, 19.09.2023


Ņemot vērā darba apjomu ministrijās pie valsts budžeta, valdība lēmumu par budžeta projekta apstiprināšanu un virzīšanu skatīšanai Saeimā varētu pieņemt tuvāk novembrim, aģentūrai LETA pieļāva finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).


Foto: LETA

Reizē finanšu ministrs uzsvēra, ka nemainās plāns budžetu pieņemt tā, lai tas varētu stāties spēkā 2024.gada 1.janvārī.

Līdz šim ticis pieļauts, ka valdībai budžeta projekts būtu bijis jāsagatavo līdz 15.oktobrim. Tagad Ašeradens pieļauj ne vairāk kā dažu nedēļu nobīdi no šī datuma, lai novērstu riskus, kas būtu saistīti ar to, ka ministriju darbiniekiem lielā darba apjoma un ierobežotā laika dēļ nāktos strādāt pa naktīm.

Lai kvalitatīvi sagatavotu budžeta projektu, pēc politiķa vārdiem, nepieciešama maza laika rezerve, bet finanšu ministrs neredz nekādu apdraudējumu tam, ka budžets stātos spēkā 1.janvārī.

"Jaunās vienotības" viens no līderiem skaidroja, ka jāņem vērā arī citas lietas, tajā skaitā, ka pie valsts budžeta veidošanas strādās arī jauni kolēģi, kā arī nepieciešamais saskaņojums ar Eiropas Komisiju.

Līdz ar to Ašeradens iesniedzis priekšlikumu grozījumiem likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz noteikt, ka, ja 15.oktobrī ir pagājuši mazāk kā četri mēneši kopš Ministru kabineta apstiprināšanas, tad valsts budžeta likumprojekts iesniedzams Saeimai ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc tam, kad parlaments apstiprinājis valdību.

Finanšu ministrs skaidro, ka piedāvātais priekšlikums likuma grozījumiem ir atbilstoša sistēmiska pieeja attiecībā gan uz jauno Ministru kabinetu, gan uz citām valdībām nākotnē, ja tās tiktu apstiprinātas nosacīti īsi pirms 15.oktobra.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem līdzīgi norādīja, ka valdība nekavēsies ar darbu pie budžeta veidošanas.

Valdības vadītāja pavēstīja, ka otrdien koalīcijas partneriem paredzēta saruna par valsts budžeta prioritātēm, tāpat šonedēļ par to paredzēts sākt sarunas ar nozaru ministriem.

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) pirmdien norādīja, ka koalīcija vienojusies, ka valsts budžeta veidošanā primāri tiks ņemtas vērā lielās prioritātes - drošība, veselības aprūpe un izglītība.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Lasiet arī

Sabiedrība Prezidents nosauc galveno budžeta jostu savilkšanas gadījumā

Ja saistībā ar neiepriecinošiem finanšu rādītājiem nāksies īstenot tā dēvētos budžeta konsolidācijas pasākumus, tad galvenais ir, lai neciestu iekšējā un ārējā drošība, izglītība, valsts konkurētspēja un arī veselības aprūpe, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu paketi, novēršot valdības darba daļēju apturēšanu

ASV prezidents Džo Baidens sestdien parakstīja Kongresa pieņemto valdības finansējuma likumprojektu paketi, novēršot vairāku federālo institūciju darba apturēšanu, kas būtu notikusi šajā nedēļas nogalē.

Ekonomika Jaunā budžeta ietvaros Daugavpils turpinās attīstīt infrastruktūru un inovācijas

Pilsētai ir līdzekļi objektiem, kas jau apstiprināti energoefektivitātes uzlabošanai.

Sabiedrība Ķekavas pašvaldības šī gada izdevumi plānoti lielāki nekā ieņēmumi

Ķekavas pašvaldība 2024.gadā tēriņos plāno par apmēram 15 miljoniem eiro vairāk nekā ieņēmumos.