Apzinīgie daugavpilieši par ceturtdaļu samazinājuši komunālo maksājumu parādus

Ekonomika
VS.LV 13:34, 16.09.2023 0

Iedzīvotāji apkures sezonai gatavojas, nomaksājot iepriekšējās saistības.

 

PAS “Daugavpils siltumtīkli” klientu apkalpošanas daļa ziņo, ka uz 1.septembri uzņēmuma klientu kopējie debitoru parādi bija 2 796 059 eiro, kas ir par 848 tūkstošiem eiro mazāk, nekā iepriekšējās apkures sezonas beigās.

“Mēs nodalām fizisko personu (mājsaimniecību) un juridisko personu (uzņēmumu) parādus. Tādējādi līdz šim “Daugavpils siltumtīkli” privātie klienti kopumā nav norēķinājušies par saņemtajiem pakalpojumiem 2,646 miljonu eiro apmērā, bet juridiskās personas - 149 tūkstošu eiro apmērā. Bet gan vienu, gan otru vidū ir izteikta tendence samazināt parādu apjomu starpapkures periodā. Augustā kopējais parāds par mūsu uzņēmuma pakalpojumiem ir samazinājies par 165 tūkstošiem eiro. Jūlijā iedzīvotāji un komersanti vēl aktīvāk dzēsa savus iepriekšējos parādus, kopējo parādu samazinot par 293 tūkstošiem eiro,” skaidro klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Natālija Kļadere.

Pagājušās apkures sezonas beigās kopējais debitoru parāds bija 3 643 886 eiro, līdz 1. septembrim tas samazinājās par 23%.

“Redzam, ka daļa mūsu klientu jaunajā apkures sezonā cenšas ienākt ar pēc iespējas mazākiem parādiem, savukārt citi, kuriem ir šāda iespēja, turpmākos apkures rēķinus var daļēji apmaksāt vasarā, veicot priekšapmaksas maksājumus. Mēs augstu novērtējam mūsu klientu apzinātību un atbildību,” norāda PAS “Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Aleksandrs Karpenko, akcentējot, ka jaunajai apkures sezonai gatavojas ne vien siltuma piegādātājs, bet arī tā patērētāji.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «Boeing» ar darbiniekiem panāk sākotnējo vienošanos ieilgušā streika izbeigšanai

ASV aviobūves uzņēmums "Boeing" un Sietlas reģionā streikojošie darbinieki panākuši sākotnējo vienošanos, lai izbeigtu vairāk nekā mēnesi ilgušo streiku.

Ekonomika Eksperte: Lielākais izaicinājums interaktīvo azartspēļu nozarei ir ēnu ekonomika

Lielākais izaicinājums gan interaktīvo azartspēļu nozarei, gan arī valstij, ir ēnu ekonomikas īpatsvars - Latvijā interaktīvo jeb "online" azartspēļu nozarē tas ir būtiski lielāks nekā kaimiņvalstīs, aģentūrai LETA pauda Latvijas Interaktīvo azartspēļu biedrības (LIAB) valdes locekle Līga Līce.

Ekonomika LDDK:«Ārvalstu speciālistu piesaistei ir jānotiek sistēmiski, regulēti» (+VIDEO)

Skaidrs normatīvais regulējums, mērķtiecīgs atbalsts darba devējiem un darba meklētājiem no ārzemēm ir soļi, kas jāsper jau šodien, pauž Gorkšs.

Ekonomika Eksperti: Latvijā elektroauto ar vienu uzlādi nobrauks 600-700 km (+VIDEO)

Tehnoloģijām attīstoties, tiek uzlaboti elektroauto bateriju ražošanas procesi.

Lasiet arī