• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ja jūs neapmierina gāzes tarifi, varat iebilst rīt (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 10:51, 14.09.2023


Ikvienam sanāksmes dalībniekam būs iespēja uzdot jautājumus gan komersantam, gan SPRK pārstāvjiem.


"Conexus" lielākais īpašums ir pazemes gāzes krātuve Inčukalnā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) aicina paust viedokli par AS "Conexus Baltic Grid" iesniegto dabasgāzes pārvades sistēmas attīstības 10 gadu plānu. Lai uzklausītu viedokļus, SPRK š.g. 15.septembrī plkst.14.00 rīko attālinātu uzklausīšanas sanāksmi.

Uzklausīšanas sanāksmē komersanta pilnvarotais pārstāvis iepazīstinās ar dabasgāzes pārvades sistēmas attīstības 10 gadu plānu, ko AS "Conexus Baltic Grid" SPRK iesniedza š.g. 30.augustā.

AS "Conexus Baltic Grid" attīstības plāna mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgu un drošu infrastruktūras darbību un attīstību, veicot ieguldījumus esošās dabasgāzes pārvades sistēmas atjaunošanā un jaunu pārvades sistēmas elementu izveidē, kā arī atjaunīgo un mazoglekļa gāzu attīstības sekmēšana.

Interesenti un mediju pārstāvji dalību attālinātajā sanāksmē var pieteikt līdz š.g. 14.septembrim, rakstot uz julija.saripova@sprk.gov.lv vai zvanot tālr. 67097227.

Ikvienam sanāksmes dalībniekam būs iespēja uzdot jautājumus gan komersantam, gan SPRK pārstāvjiem, kā arī izteikt savus priekšlikumus par dabasgāzes pārvades sistēmas attīstības 10 gadu plānu. Uzklausīšanas sanāksmes gaita tiek fiksēta protokolā.

Ar dabasgāzes pārvades sistēmas attīstības 10 gadu plānu var iepazīties SPRK tīmekļvietnē.

Uzklausīšanas sanāksme notiek valsts valodā. Ja sanāksmes dalībniekam uzklausīšanas sanāksmes laikā ir nepieciešams lietot kādu svešvalodu, lūgums nodrošināt tulkojumu valsts valodā. Uzklausīšanas sanāksmes gaita tiek fiksēta protokolā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir neatkarīga valsts iestāde, kas Latvijā uzrauga sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju (ap 600 regulēto komersantu) darbību, tirgus attīstību un rūpējas, lai iedzīvotāji saņemtu nepārtrauktus, drošus un kvalitatīvus sabiedriskos pakalpojumus par ekonomiski pamatotu cenu. SPRK regulē sabiedriskos pakalpojumus enerģētikas, ūdenssaimniecības, elektronisko sakaru, pasta, depozīta iepakojuma un sadzīves atkritumu apsaimniekošanas nozarē. Plašāk www.sprk.gov.lv.

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Izmaiņas kadastrālajā vērtējumā var palīdzēt mājsaimniecībai ap 500 EUR (VIDEO)

Privātmājas reģistrācija tāpat kā iepriekš tiks pieteikta būvniecības informācijas sistēmā.

Ekonomika «Maxima Latvija» peļņa pērn sasniegusi 56,529 miljonus eiro

Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 1,073 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 84,9% - līdz 56,529 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Ekonomika Nauda vecumdienam: Latvijā fiksēja pensiju iemaksu pieaugumu par 18% (+VIDEO)

Ikviens iedzīvotājs pats ir atbildīgs par savu uzkrājumu, pauž eksperts.

Lasiet arī

Ekonomika SPRK: mājsaimniecībām janvārī rēķini par gāzi būs mazāki

Nākamā gada janvārī mājsaimniecībām rēķini par gāzi būs mazāki nekā gadu iepriekš, ņemot vērā dabasgāzes cenas izmaiņas biržā, prognozē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

Ekonomika Patērētās dabasgāzes apmērs Latvijā desmit mēnešos samazinājies par 0,4%

Latvijā patērētās dabasgāzes apmērs šogad desmit mēnešos samazinājies par 0,4% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.

Sabiedrība «Gaso» no nākamā gada plāno palielināt sadales pakalpojuma tarifus

Dabasgāzes sadales sistēmas operators AS "Gaso" iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) jaunus dabasgāzes sadales pakalpojuma tarifus, kas paredz palielinājumu no 2024.gada 1.janvāra gan tarifu mainīgajai daļai, gan arī fiksētajai daļai, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Latvija deviņos mēnešos no Lietuvas importējusi 88,7% dabasgāzes

Latvija šogad deviņos mēnešos no Lietuvas importējusi 88,7% dabasgāzes, teikts Centrālās statistikas pārvaldes publiskotajā izdevumā par Latvijas ārējo tirdzniecību 2023.gada deviņos mēnešos.