• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daibes poligonā Cēsu novadā aktīvistus mācīs apsaimniekot atkritumus (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 13:23, 05.09.2023


Strādājot pie savas idejas, komandai to būs iespēja prezentēt žūrijai, kura autoriem pasniegs 10 000 EUR ieceres attīstībai.


Daibes poligons.

Lai ikviens paspētu pieteikt savu ideju otrajam atkritumu pārstrādes veicināšanas hakatonam “DaibeZero”, kas notiks 23. un 24. septembrī poligonā “Daibe” un Valmierā, organizatori pagarina pieteikšanos līdz 2023. gada 18. septembrim.

DaibeZero ir ideju maratons, kurā profesionālu mentoru vadībā ikvienam ir iespēja radīt jaunas, dzīvotspējīgas atkritumu pārstrādes idejas piedāvāto veidu atkritumiem: POLIMĒRIEM (PP – polipropilēns, PS – polistirols), STIKLA ŠĶIEDRAS atkritumiem, nolietotam TEKSTILAM, kā arī tiek meklēti labākie risinājumi piemaisīju atdalīšanai no KOMPOSTA, lai to varētu pielietot tautsaimniecībā. Strādājot pie savas idejas, komandai to būs iespēja prezentēt žūrijai, kura labākās idejas (dzīvotspējīgākās, reālākās) autoriem pasniegs 10 000 EUR ieceres attīstībai. Specīgākajām komandām tiks piešķirtas arī īpašas specbalvas.

Ņemot vērā, ka šobrīd, noslēdzoties izsludinātajam pieteikšanās posmam, vēl ir brīvas vietas dalībai hakatonā, pieteikšanās tiek pagarināta līdz 2023. gada 18. septembrim, ziņo valmierasnovads.lv.

Organizatoru pārstāvis Jurģis Priedītis norāda: “Esam ieinteresēti, lai pasākumā ne tikai izskan un tiek strādāts pie idejām, bet tās ir arī dzīvotspējīgas, tādējādi veicinātu atkritumu pārstrādi. Vasara ir bijusi darbīga arī DaibeZero komandai, un esam saņēmuši arī pirmos pieteikumus. Lai hakatonā būtu pārstāvētas visas atkritumu grupas, kā arī paspētu prezentēt pasākumu Latvijas augstskolās, šajā reizē pagarinām pieteikšanos, sniedzot iespēju ikvienam vēl pieteikties!”

Komanda drīkst pieteikt līdz 5 dalībniekiem (arī individuāli). Potenciālajām komandām, iepriekš piesakoties, ir iespēja apmeklēt arī poligonu “Daibe”, lai klātienē novērtētu pārstrādei pakļaujamo materiālu veidu, apjomu un uzdotu interesējošos jautājumus. Hakatonu organizē kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Valmieras Attīstības aģentūru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gauss: Valsts ieguldītā nauda nekad nav bijusi airBaltic uzņēmuma vērtība

Valsts gadu gaitā ieguldītā nauda Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" nekad nav bijusi uzņēmuma vērtība, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Cēsu saules elektrostacijas izveidē investēti 12 miljoni eiro

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidotajā Cēsu saules elektrostacijā investēti 12 miljoni eiro, informē projekta attīstītāji.

Ekonomika Asociācija: rosinātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību

Valdības piedāvātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību un audzēs valsts parādu, pauda Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Ekonomika Jaunciema saules elektrostacija ir lielākā Rīgā (+VIDEO)

Šādas teritorijas, kas iepriekš ir bijušas industriālās zonas, ir ar lielu potenciālu attīstībai.

Lasiet arī