Zvejas produktu uzglabāšanai pieejams atbalsts

Ekonomika
LETA 20:55, 28.08.2023 0

Ražotāju organizācijām zvejas produktu uzglabāšanai pieejams atbalsts 219 752 eiro apmērā, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publicētais paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

 

Finansējums pieejams Eiropas Savienības (ES) Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumā "Uzglabāšanas atbalsts".

Kā skaidro LAD, uzglabāšanas mehānisms ieviests zvejas darbību neparedzamības dēļ ar mērķi veicināt lielāku stabilitāti un palielināt ienākumus no produktiem, radot pievienoto vērtību.

Ražotāju organizācijas veic īslaicīgu zvejas produktu izņemšanu no tirgus, pārvietošanu to tālākai apstrādei un uzglabāšanu pirms atkārtota piedāvājuma tirgū, norāda LAD.

Iesniegumu pieņemšana notiek līdz 15.oktobrim. Kārtas finansējums paredzēts izdevumiem, kas saistīti ar produktu uzglabāšanu laikā no 2023.gada 1.jūlija līdz 2023.gada 30.septembrim.

Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmu vai "pasts@lad.gov.lv".

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē valsts un ES atbalstu laukiem, lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Iedzīvotāji un pašvaldības saņems finansējumu vēja enerģijas ražošanai (+VIDEO)

Elektroenerģijas tirgus likuma grozījumus plānots apstiprināt līdz š.g. jūnija beigām.

Ekonomika Ekonomisti: Inflācija turpmākajos mēnešos turpinās nedaudz pieaugt

Straujā inflācijas mazināšanās aprīlī ir pierimusi, un turpmākajos mēnešos inflācija turpinās nedaudz pieaugt, pavēstīja banku ekonomisti.

Ekonomika Gada inflācija aprīlī Latvijā pakāpusies līdz 1,1%

Patēriņa cenas šogad aprīlī salīdzinājumā ar martu Latvijā pieauga par 0,5%, bet gada laikā - šogad aprīlī salīdzinājumā ar 2023.gada aprīli - palielinājās par 1,1%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA "Velve" par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsardzības process (TAP), aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Lasiet arī

Ekonomika Ierēdņu kļūdas dēļ krusā cietušajiem augļkopjiem atbalsts nav paredzēts

Augusta vētras krusā cietušajiem augļkopjiem Zemkopības ministrijas (ZM) kļūdas dēļ atbalsts nav paredzēts, tikšanās laikā ar lauksaimniekiem Tērvetē atzina ZM pārstāvji.

Sabiedrība Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus

Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus, veicot iemaksu ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras Tuvajos Austrumos (UNRWA), Pasaules Pārtikas programmas (WFP) un Izraēlas Sarkanā vairoga ("Magen David Adom") budžetā, lai sniegtu atbalstu palestīniešu un Izraēlas iedzīvotājiem, reaģējot uz pašreizējo saspīlējumu un humāno krīzi Tuvajos Austrumos.

Sabiedrība Sākta pieteikšanās ES ārkārtas atbalstam augļkopjiem un lopkopjiem

Sākta pieteikšanās Eiropas Savienības (ES) ārkārtas atbalstam augļkopjiem un lopkopjiem par šī gada zaudējumiem ekonomisko un klimatisko apstākļu dēļ, informē Zemkopības ministrijā (ZM).

Sabiedrība Pagarina bērnu pārtikas atbalstu līdz 2024.gada janvāra beigām

Valdība šodien lēmusi pagarināt bērnu pārtikas atbalstu līdz 2024.gada janvāra beigām.