• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Rīgas satiksme» pirmajā pusgadā pārvadājusi par 31% vairāk pasažieru

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 07:22, 11.08.2023


Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" šogad pirmajos sešos mēnešos pārvadājusi 56,64 miljonus pasažieru, kas ir par 31% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina kompānijas publiskotā informācija.


Foto: LETA

Tostarp 52% pasažieru pārvadāti ar 100% atlaidi, 38% - par pilnu maksu, bet 12% pasažieru pārvadāti ar daļējām atlaidēm.

"Rīgas satiksmes" ieņēmumi par pasažieru pārvadājumiem 2023.gada pirmajā pusgadā bija 17,4 miljoni eiro, kas ir par 12,5% jeb 1,94 miljoniem eiro vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

Pēc kompānijas finanšu pārskatā minētā, šogad pirmajos sešos mēnešos pieaudzis valsts un pašvaldības sniegtais finansējums.

Tostarp valsts par personu ar pirmās vai otrās grupas invaliditāti pārvadāšanu un pilsētu nozīmes pasažieru pārvadājumiem maršrutos, kuros vairāk nekā 30% no kopējā maršruta garuma ir ārpus valstspilsētas administratīvās teritorijas robežām, kompensēja 5,2 miljonus eiro, kas ir par 1,9 miljoniem eiro vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, bet no pašvaldības budžeta saņemts par 3,3 miljoniem eiro lielāks finansējums - 59,5 miljoni eiro.

Šogad jūnija beigās kompānijas rīcībā bija 867 sabiedriskie transportlīdzekļi, tostarp 473 autobusi, 113 tramvaja vagoni, 46 zemās grīdas tramvaji un 235 trolejbusi. Sabiedrisko transportlīdzekļu nobraukums maršrutu tīklā 2023.gada pirmajos sešos mēnešos bija 17,1 miljons kilometru, kas ir par 4,8% jeb 0,9 miljoniem kilometru mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Tāpat "Rīgas satiksme" jūnija beigās apkalpoja 6077 pašvaldības maksas autostāvvietas, kas ir par 162 autostāvvietām mazāk nekā 2022.gada attiecīgā perioda beigās. Šogad pirmajā pusgadā maksas autostāvvietu lietotāju skaits salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu ir pieaudzis par 7,3%, sasniedzot 2,9 miljonus.

Jau ziņots, ka "Rīgas satiksme" pagājušajā gadā pārvadāja kopumā 93,271 miljonu pasažieru, kas ir par 25,6% vairāk nekā 2021.gadā. Tostarp pērn pirmajā pusgadā kompānija pārvadāja 43,267 miljonus pasažieru.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas kompānijās SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā mainīs vairāku sabiedriskā transporta pieturvietu nosaukumus

No šodienas Rīgā tiks mainīti vairāku sabiedriskā transporta pieturvietu nosaukumi, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Sabiedrība Elektroautobusu piegādes kavējumu dēļ «Rīgas satiksmei» būs jāsedz 650 031 eiro

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto noteikumu projektu, kas paredz nodrošināt iespēju pabeigt projektu par 35 elektroautobusu iegādi Rīgā pēc 2023.gada 31.decembra par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" līdzekļiem 650 031 eiro apmērā.

Sabiedrība «Rīgas satiksmes» «nanoūdens» krimināllietu turpinās iztiesāt jūlijā

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā 4.jūlijā plkst.13 turpinās pratināt lieciniekus tā dēvētajā "Rīgas satiksmes" (RS) "nanoūdens" krimināllietā.

Sabiedrība Rīgā sāks kursēt pirmie «Rīgas satiksmes» elektroautobusi

Piektdien, 22.decembrī, Rīgā sāks kursēt pirmie "Rīgas satiksmes" elektroautobusi.