4 gadu laikā atbalstu pārejā uz digitālo darbu saņēmuši 3500 Latvijas uzņēmumi

Ekonomika
VS.LV 10:13, 23.07.2023 0

Uzņēmēji aicināti izmantot vebināra iespējas.

 

Latvijas Digitālais akselerators sadarbībā ar Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteri 27.jūlijā pulksten 10.00 aicina Latvijas komersantus un valsts institūcijas pievienoties digitālo prasmju apmācību iespēju vebināram: "Solis pretim digitālajai transformācijai".

Latvijas Digitālais akselerators veidots ar mērķi sekmēt digitālo pārveidi un inovācijas Latvijas uzņēmumos un publiskajā sektorā, uzlabot Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un publiskā sektora pakalpojumu kvalitāti ar jaunu digitālo risinājumu palīdzību un vairot investīcijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pētniecībā un attīstībā.

"Uzņēmumiem un publiskajam sektoram par prioritāti jāvirza ne tikai procesu digitalizēšana, bet arī jaunu inovāciju ieviešana un digitālo prasmju attīstīšana gan augstākā līmeņa vadībai, gan darbiniekiem kopumā. Tādējādi darbinieki iegūst jaunas zināšanas, attīsta visdažādākās prasmes, kas saistītas ar digitālo inovāciju izstrādi, kā arī organizācija vai uzņēmums uzlabo produktivitātes rādītājus, nodrošina kvalificētu darbaspēku un veicina efektīvu digitālo transformāciju. Būtiski, ka Latvijas Digitālā akseleratora un tā partneru organizētajām mācībām tiek piemērota 100% de minimis atbalsta intensitāte, kas ļauj uzņēmējiem un publiskajam sektoram par minimālu ieguldījumu iegūt maksimālu rezultātu," uzsver Liene Strazdiņa, inovāciju stratēģiju uzņēmuma projektu vadītāja.

Akselerators nosaka konkrētus mērķus laika posmam no 2023. līdz 2027. gadam:

-Atbalstīt 3500 Latvijas uzņēmumus un publiskā sektora pārstāvjus;

-Atbalstīt un veicināt vismaz 300 jaunu risinājumu izstrādi;

-Iekļūt starp TOP 20 ES valstīm pēc ieguldījumiem pētniecībā un attīstībā no pievienotās vērtības IKT nozarē un sasniegt ieguldījumus pētniecībā un attīstībā 1,5% no pievienotās vērtības IKT nozarē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.