Latvijas uzņēmējiem mācīs, kā strādāt ar robotiem un mākslīgo intelektu (VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 15:12, 15.07.2023 0

Tuvākajos gados darba tirgū var veidoties "vienkāršo" strādnieku pārpalikums.

 

Otrdien, 18.jūlijā, plkst.14.00-16.00 Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) - aicina interesentus uz Atvērto durvju dienu, kuras laikā norisināsies bezmaksas seminārs par mākslīga intelekta izmantošanu uzņēmējdarbības izaugsmē.

Pasākumā būs iespēja izzināt kopējās mākslīgā intelekta izmantošanas tendences un praktiskos risinājumus - būs iespēja testēt, kā strādā mašīntulkošana un kā notiek runas pārvēršana tekstā.

Semināru vadīs biznesa attīstības eksperts Kaspars Kauliņš:

"Pandēmijas laikā daudzi uzņēmumi ievērojami paātrināja savus digitālās transformācijas procesus, kas veicināja dažādu tehnoloģiju un automatizācijas risinājumu ieviešanu. Mākslīgā intelekta valodas tehnoloģijas tiek plaši izmantotas saziņas procesos ar klientiem, partneriem, kā arī ar darbiniekiem. No pdf. failu tulkošanas un sapulču automātiskas pārvēršanas tekstā līdz pat jaunākās paaudzes mākslīgā intelekta sarunbotiem ar ChatGPT integrāciju - kur mēs esam un kur attīstāmies valodu tehnoloģiju jomā? Kā šos un citus valodas rīkus integrēt biznesa iekšējo procesu efektivizēšanai un ārējo iespēju paplašināšanai? Kā tas jau izdodas citiem?"

Latvijas darba tirgu turpinās spēcīgi ietekmēt digitalizācijas tendences un darbavietu automatizācija, liecina valdībā izplatītā Ekonomikas ministrijas informācija.

Jāņem vērā, ka iepriekšējos gados inovāciju cikli ir kļuvuši daudz ātrāki. Lielie dati/mākoņskaitļošana, trīsdimensiju (3D) printeri, autonomie transporta līdzekļi un platformu ekonomika ir tikai daļa no inovācijām, kas ir izmainījuši tradicionālos produktu un pakalpojumu tirgus, un atstāj būtisku ietekmi ne tikai uz biznesa modeļiem, bet arī darbaspēka un prasmju pieprasījumu.

Lielākais darbavietu samazinājums sagaidāms profesijās ar lielu manuālo un atkārtojamu darbību īpatsvaru, kā arī specialitātēs, kas saistītas ar tiešo apkalpošanu, piemēram, pārdevēji un kasieri mazum­tirdzniecībā, zvanu operatori un līdzīgās profesijas.

Mazāk pakļautas automatizācijai ir tās profesijas, kurās nepieciešams augsts izglītības līmenis, augsta sociālā mijiedarbība un spējas vadīt, plānot un koordinēt sarežģītu vidi/apstākļus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.