Lidostas Rīga heliporta izveidē ieguldīti 3,3 miljoni eiro

Ekonomika
VS.LV 18:52, 14.07.2023 0

Piektdien lidostā "Rīga" atklāts heliports jeb helikopteru nosēšanās laukums, kura izveidē ieguldīti 3,3 miljoni eiro, informēja lidostas pārstāvji.

 
Foto: LETA

No projekta kopējām izmaksām 85% sedz Kohēzijas fonda finansējums, bet atlikušo summu - lidostas "Rīga" līdzfinansējums.

Lidostas pārstāvji norāda, ka heliports un ar to saistītās jaunizveidotās lidojumu procedūras gan paaugstinās gaisa satiksmes drošību un cels lidostas "Rīga" pakalpojumu kvalitāti, tostarp valsts un civilās aizsardzības un katastrofu medicīnas vajadzībām, gan arī samazinās CO2 emisijas un trokšņu līmeni, jo samazināsies helikopteru manevrēšana lidlaukā.

Heliports un ar to saistītās jaunās lidojumu procedūras esot ilgtermiņa ieguldījums lidostas infrastruktūrā, kas nodrošināšot kvalitatīvākus pakalpojumus, tostarp arī valsts, civilās aizsardzības un katastrofu medicīnas vajadzībām.

Lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa norāda, ka heliports ir nozīmīgs papildinājums lidostas operacionālajā darbībā un lidojumu procedūrās, kas sniedz ilgtermiņa ieguvumus. Ciešā sadarbībā ar "Latvijas Gaisa satiksmi", Civilās aviācijas aģentūru, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ir paveikts apjomīgs un sarežģīts darbs, lai droši integrētu helikopteru satiksmi lidostas intensīvajā ikdienā.

Kohēzijas fonda finansētā projekta "Drošas un videi draudzīgas infrastruktūras attīstība starptautiskajā lidostā "Rīga"" ietvaros lidostā tiek īstenoti vērienīgi infrastruktūras projekti ar mērķi mazināt ietekmi uz vidi un uzlabot civilās aviācijas drošību.

Pieejamais kopējais attiecināmais Kohēzijas fonda finansējums ir 23 049 010 eiro, tai skaitā Kohēzijas fonda finansējums - 10 774 241 eiro un lidostas "Rīga" finansējums ne mazāk kā 11 564 245 eiro.

Jau ziņots, ka lidostas "Rīga" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 57,923 miljoni eiro, kas ir par 82,3% vairāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 307 682 eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.