• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Unikālās būvniecības tehnoloģijas no Jelgavas novada gūst eksportu panākumus

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:29, 10.07.2023


Šeit ražo līdz 32 metrus garas liektas un taisnas līmētā koka sijas un citas konstrukcijas pēc būvniecības kompāniju pasūtījuma būvēm visā pasaulē.


Mūzikas zāles jumts Jelgavā ir izgatavots pašā novadā.

Neskatoties uz krīzi Latvijas valdībā, "vieda reindustrializācija" notiek no apstrādes rūpniecības nozares dalībnieku puses, un ir vērts pievērst uzmanību nesenajam notikumam, kas notika Latvijas nomalē - Zemgalē.

Ar laika kapsulas iemūrēšanu rūpnīcas trešā korpusa pamatos koka būvkonstrukciju ražošanas uzņēmums no Cenu pagasta “ZAZA TIMBER Production” iezīmē ražošanas kāpinājumu. Topošā korpusa izmaksas plānotas ap 2,5 miljoniem eiro, turklāt 45% no tām līdzfinansēs Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Uzņēmuma izaugsme bijusi pakāpeniska, bet ne bez klupieniem, taču to kompensēja apņēmība un ticība savai lietai, kapsulas iemūrēšanas pasākumā sacīja firmas valdes priekšsēdētājs Māris Peilāns. Jaunā korpusa būvi plānots pabeigt līdz šī gada beigām.

Kompanijas vadība atzīst, ka tagadējos divos korpusos uzņēmumam ir kļuvis šauri, jo ir palielinājies ražošanas apjoms. Turklāt jaunajā korpusā paredzēts attīstīt izgatavoto koka konstrukciju pēcapstrādi – veikt virsmas apstrādi, krāsošanu un citus darbus.

Tas tādēļ, ka koks būvniecībā arvien biežāk pilda divas funkcijas – tas ir gan nesošais ūvelements, gan kalpo kā interjera elements, uz kuru tiek attiecinātas augstākas vizuālās kvalitātes prasības.

Lielākā daļa produkcijas tiek eksportēta uz Dāniju, Norvēģiju, Zviedriju, Islandi, Lietuvu, ASV, Dienvidkoreju, Vāciju, Nīderlandi, Spāniju. Jelgavnieku produkcija tiek izmantota tiltu, publisku un dzīvojamo ēku būvniecībā un pat elektrouzlādes stacijās. Ražošanas paplašināšana sola jaunas darba vietas Zemgales reģionā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gjensidige biznesu Baltijas valstīs pārdos Ergo

Norvēģijas apdrošināšanas uzņēmums "Gjensidige Forsikring" savu meitasfkompāniju Baltijas valstīs "ADB Gjensidige" ("Gjensidige Baltics") par 80 miljoniem eiro pārdos Vācijā bāzētajai starptautiskajai apdrošināšanas grupai "Ergo International".

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Lasiet arī

Ekonomika Jelgavā daži desmiti cilvēku protestē pret tirdzniecības centra būvniecību

Pret tirdzniecības centra būvniecību Lielupes krastā Jelgavā, netālu no pils, otrdienas vakarā protestē ap 20 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Sabiedrība Jelgavas Dzīvesziņas un arodu sētā notiks Zāļu tirdziņš (+VIDEO)

Savu piedāvājumu pārstāvēs mājražotāji un amatnieki, būs pieejama plaša spektra produkcija.

Kultūra Smilšu skulptūrās festivālā Jelgavā atveidos pasaules pasakas

Nedēļas nogalē, 8.jūnijā un 9.jūnijā, Jelgavā, Pasta salā, notiks festivāls "Summer Signs 2024", kurā 17 profesionāli tēlnieki no desmit valstīm smilšu mākslas darbos atklās savu interpretāciju par tēmu "Pasaules pasakas".