Latvija globālajā sacensību rangā pakāpjas uzreiz par 3 pozīcijām, liecina SVF

Ekonomika
VS.LV 11:36, 01.07.2023 0

Mūsu valsts ir priekšā lielākajiem partneriem no Eiropas Savienības.

 

Pēc Starptautiskā Valūtas fonda reitinga Latvija ieņēma 35. vietu pasaules konkurētspējas indeksā. Līdz ar to 2022. gada rezultāti mūsu valsts tautsaimniecībai izrādījās ļoti veiksmīgi. Gadu iepriekš Latvija šajā prestižajā sarakstā ieņēma tikai 38. vietu.

Interesanti, ka tikai vienu līniju virs Latvijas ir tāds ekonomikas gigants kā Japāna. Bet Latvijai priekšā ir Spānija (36. vieta), Indija (37. vieta), Itālija (41. vieta), Grieķija (47. vieta) un Polija (50. vieta).

Pirmās piecas konkurētspējīgākās ekonomikas pasaulē 2022 gadā bija: Dānija, Šveice, Singapūra, Zviedrija un Honkonga.

Latvijas ekonomikas struktūra, kurā dominē pakalpojumu nozare, atbilst mūsdienu tendencēm attīstītākajās pasaules valstīs.

"Financial Times" komentētājs Gideons Račmens spriež: "Eiropai joprojām iet labi dzīvesveida nozarēs. Gandrīz divas trešdaļas pasaules tūristu ierodas Eiropā. Arī luksusa preču tirgū dominē Eiropas komandas, lai gan daudzi no lielākajiem šādiem klubiem tagad pieder Tuvo Austrumu, ASV vai Āzijas investoriem. Dzīvesveida nozaru dominēšana Eiropā uzsver, ka dzīve Vecajā kontinentā daudziem joprojām ir pievilcīga. Bet varbūt tā ir daļa no problēmas. Bez lielākas apdraudējuma sajūtas Eiropa tā arī nekad var nesaņemies gribēt mainīt savu nepielūdzamo varas, ietekmes un bagatības samazināšanos".

Krišs ZIVERTS

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ekonomists: zema inflācija valstī veicina mazumtirdzniecību (+VIDEO)

Eirozonas ekonomika 3. ceturksnī nav spējusi uzturēt gada pirmajā pusē uzņemto izaugsmes tempu.

Ekonomika Latvija kļūs par Starptautiskās enerģētikas aģentūras dalībvalsti

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma likumu, ar kuru apstiprina Latvijas dalību Starptautiskajā enerģētikas aģentūrā.

Ekonomika Ārvalstu uzņēmumi interesējas par iespēju licencēt kriptoaktīvu uzņēmumus

Pulcējot vairāk nekā 100 uzņēmumu pārstāvjus no dažādām pasaules valstīm, noslēdzies Latvijas Bankas organizētais vebinārs kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzējiem, kuri izvērtē iespēju Latvijā saņemt MiCA licenci dalībai Eiropas Savienības kopējā tirgū.

Ekonomika Forumā Rīgā tiks runāts par 5G ekonomiku (+VIDEO)

Laikā, kad tehnoloģiju attīstība vairāk līdzinās lēcieniem, nevis vienmērīgam plūdumam, ir jābūt gataviem lēkt pirmajiem.

Lasiet arī