• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā pagājušā nedēļā sarukusi gan 95.markas benzīna, gan dīzeļdegvielas cena

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:14, 18.05.2023


Latvijā 95.markas benzīna vidējā cena pagājušajā nedēļā samazinājās par 3,1%, bet dīzeļdegvielas vidēja cena saruka par 4,9%.


Foto: LETA

Tā liecina Eiropas Komisijas (EK) apkopotie dati.

Šonedēļ publiskotā EK informācija liecina, ka Latvijā litrs 95.markas benzīna nedēļā no 9. līdz 15.maijam maksāja vidēji 1,59 eiro, nedēļu iepriekš vidējā 95.markas benzīna cena bija 1,641 eiro par litru, bet vēl pirms nedēļas - 1,628 eiro par litru.

Savukārt dīzeļdegvielas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā bija 1,406 eiro par litru. Nedēļu iepriekš dīzeļdegvielas vidējā cena bija 1,479 eiro par litru, bet vēl nedēļu iepriekš - 1,506 eiro par litru.

Jau vēstīts, ka 95.markas benzīna vidējās cenas rekords Latvijā tika sasniegts 2022.gadā nedēļā no 14. līdz 20.jūnijam, kad 95.markas benzīna vidējā cena bija 2,104 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas vidējās cenas rekords tika sasniegts nedēļā no 21. līdz 27.jūnijam - 2,108 eiro par litru.

EK ik nedēļu apkopo dalībvalstu datus par vidējām degvielas cenām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas stabilas, kāpums tikai cenai Rīgā

Pagājušajā darba nedēļā degvielas cenas Baltijas valstu galvaspilsētās lielākoties nemainījās, taču izņēmums bija dīzeļdegvielas cenas kāpums Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati par degvielas cenu izmaiņām Baltijas valstu galvaspilsētās.

Ekonomika Kas notiek ar degvielas cenām? Rīgā tās palielinās, Viļņā - krīt (+INFOGRAFIKA)

Baltijas valstu galvaspilsētās pagājušajā darba nedēļā bija vērojamas atšķirīgas degvielas cenu tendences - Rīgā degvielas cenas palielinājās, kamēr Tallinā tās praktiski nemainījās, bet Viļņā degvielas cenas samazinājās, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Lauksaimnieki jau šodien var saņemt avansā marķēto dīzeļdegvielu. Cik ilgi?

Lauksaimnieki no 16.maija līdz 20.jūnijam var pieteikties saņemt avansā marķēto dīzeļdegvielu lauku darbu veikšanai par 2023./2024. saimniecisko gadu 50 procentu apmērā no 2022./2023. saimnieciskajā gadā piešķirtā marķētas dīzeļdegvielas kopējā daudzuma, informēja Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Ekonomika Pagājušā nedēļā vidējā dīzeļdegvielas cena samazinājusies

Latvijā 95.markas benzīna vidējā cena pagājušajā nedēļā pieauga par 0,8%, bet dīzeļdegvielas vidēja cena samazinājās par 1,8%, liecina Eiropas Komisijas (EK) apkopotie dati.