Staķis paziņo, ka Rīga risina sarunas ar 15 investoriem; viens jau piesaistīts

Ekonomika
LETA 10:07, 19.04.2023 0

Rīga risina sarunas ar 15 investoriem par iespējamo darbību galvaspilsētā, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

 
Foto: Dainis Bušmanis

Viņš pauda pārliecību, ka šis Rīgai būs izrāviena gads, jo augļus sākot nest pirms diviem gadiem izveidotās Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras darbs.

Staķis atzīmēja, ka pirmais lielais investors Rīgai jau piesaistīts, jo savu biroju atvērs starptautiskā farmācijas un biotehnoloģiju uzņēmuma "Roche" kompānija "Roche Services & Solutions".

Vēl gan nesot zināms, kur tas atradīsies, jo investors meklē biroja telpas.

Šajā gadījumā investoru izdevies piesaistīt ar to, ka Rīgā, pateicoties Rīgas Stradiņa universitātei, ir labi izglītoti darbinieki, kā arī Latvijas galvaspilsētā ir liels ārzemju studentu skaits.

Staķis arī atzīmēja, ka pēc Rīgas teritoriālplāna atbloķēšanas daudzi investori pārtrauc lokālplānu izstrādi, jo tam vairs nav nepieciešams tērēt līdzekļus. Iepriekšējā domes sēdē lemts par piecu šādu lokālplānu izstrādes izbeigšanu.

LETA jau ziņoja, ka tuvāko četru līdz piecu gadu laikā "Roche Services & Solutions" birojā Rīgā plāno nodarbināt 200 augsti kvalificētus speciālistus tādās jomās kā digitālais mārketings, regulatīvie pakalpojumi, "Agile" koučings, projektu vadība, kā arī finanses.

Kompānijā min, ka iemesls jaunās atrašanās vietas izveidei Rīgā ir lielais pieprasījums pēc talantiem dažādās kompetences jomās.

"Roche Services & Solutions" ir "Roche" globālā biznesa pakalpojumu organizācija, kuras galvenās mītnes vietas atrodas Budapeštā (Ungārija), Sanhosē (Kostarika) un Kualalumpurā (Malaizija), piedāvājot pakalpojumus partneriem vairāk nekā 150 valstīs. Rīgas birojs būs daļa no "Roche Services & Solutions" organizācijas, kas strādā Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Ekonomika Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.