• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas brīvosta ziņo par 50 miljonu eiro aizdevuma refinansēšanas iepirkumu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:33, 18.03.2023


Rīgas brīvostas pārvalde izsludinājusi iepirkumu par Krievu salas projekta 50,469 miljonu eiro aizdevuma refinansēšanu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.


Foto: LETA

Rīgas brīvostas pārvalde izsludinājusi iepirkumu "Par aizdevuma Rīgas brīvostas pārvaldes projekta "Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra" refinansēšanu".

Sarunu procedūras nolikumā teikts, ka aizdevums ņemts no "SEB bankas" un "OP Corporate Bank plc".

Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 28.aprīlis.

Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola skaidroja, lai realizētu Krievu salas projektu, daļu finansējuma brīvostas pārvalde piesaistīja no Eiropas Savienības fondiem, bet otru daļu no kredītiestādēm.

2013.gadā noslēgtais kredītfinansējuma līgums paredzēja refinansēšanos pēc pieciem gadiem. 2018.gadā tika noslēgts pirmais refinansēšanās līgums ar tādiem pašiem nosacījumiem - refinansēšanās pēc pieciem gadiem. Šogad iestājas nākamais refinansēšanās periods. Tas ir viens līgums, par vienu kredītu, vienam konkrētam investīciju projektam.

Jau ziņots, lai atbrīvotu Rīgas pilsētas centru no ogļu kravām un pārvietotu ogļu pārkraušanu uz jauniem, ar mūsdienīgām tehnoloģijām aprīkotiem termināļiem Krievu salā, Rīgas brīvostas pārvalde 2012.gadā sāka projektu "Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra". 2015.gada 31.decembrī noslēdzās Krievu salas termināļa pamatinfrastruktūras izbūve, kuras ietvaros tika izveidotas četras dziļūdens piestātnes ar kopējo garumu 1180 metru un nepieciešamā pievadceļu un inženiertehniskā infrastruktūra.

Savukārt 2018.gada decembrī noslēdzās Krievu salas termināļa projekta otrā posma būvniecības darbi un objekts tika nodots ekspluatācijā.

Projekta otrā posma ietvaros tika pabeigta visu komunikāciju, tostarp elektroapgādes kabeļu, ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu, izbūve, kā arī kravu laukumu betona plātņu un asfalta seguma izbūve un dzelzceļa izbūve. Ir izbūvēts arī 23 metrus augsts vēja žogs vairāk nekā divu kilometru garumā. Vēja žoga būtiskākā funkcija ir slāpēt valdošo vēju ietekmi uz ogļu krautnēm, neļaujot ogļu putekļiem pacelties gaisā un nonākt apkārtējā vidē.

Projekta kopējās izmaksas ir 151,8 miljoni eiro, no kurām attiecināmās izmaksas ir 123,24 miljoni eiro, bet Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir 75,83 miljoni eiro. Īstenojot projekta aktivitātes, ir izdevies panākt desmit miljonu eiro ietaupījumu.

Jau ziņots, ka Rīgas brīvostas pārvaldes apgrozījums pērn bija 39,222 miljoni eiro, kas ir par 14,5% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina uzņēmuma publiskotā informācija. Savukārt Rīgas brīvostas pārvaldes peļņa pērn samazinājās par 11,5% - līdz 1,999 miljoniem eiro.

Rīgas brīvostā pagājušajā gadā pārkrauti 23,52 miljoni tonnu kravu, kas ir par 9,4% vairāk nekā 2021.gadā.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Auto speciālisti: Latvijā parādās arvien vairāk prestižu elektromobiļu (+VIDEO)

"Tirgus attīstība vidējās klases zīmoliem paver durvis".

Ekonomika Nekustamajiem īpašumiem uz laiku rēķinās divas kadastrālās vērtības

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzītos grozījumus Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, kas paredz nekustamajiem īpašumiem uz laiku aprēķināt divas kadastrālās vērtības - fiskālo un universālo.

Ekonomika SmartLynx: Arī nākamajos gados aviācijas tirgus būs «karsts»

Nākamos divus trīs gadus aviācijas tirgus joprojām būs "karsts", intervijā aģentūrai LETA sacīja aviokompānijas "SmartLynx Airlines" izpilddirektors Edvins Demeņus.

Ekonomika Latvijā ir zemāka gada inflācija nekā ES un eirozonā vidēji

Latvijā martā bijusi zemāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Lasiet arī

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Sabiedrība Pulkvedis: Latvija apzinājusi potenciālos mīnu piegādātājus

Latvija apzinājusi potenciālos mīnu piegādātājus, taču jārēķinās, ka militārā ražošanas industrija netiek līdzi pieprasījumam, ceturtdien aizsardzības nozares portāla "Sargs.lv" rīkotajā sarunā "Kādus šķēršļus plānots izvietot uz austrumu robežas un cik efektīvi tie var kavēt pretinieku?" norādīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba Operatīvās plānošanas departamenta priekšnieka vietnieks pulkvedis Guntars Strazdītis.

Ekonomika «Lux Express» autobusa biļete no Liepājas līdz Rīgai maksās vismaz desmit eiro

Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" autobusa biļete no Liepājas uz Rīgai maksās, sākot no desmit eiro, informēj uzņēmums.

Ekonomika Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes

Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes, liecina AS "Eco Baltia" un sabiedriskās domas pētījumu centra "Norstat" veiktā uzņēmēju aptauja.