• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Masks atguvis pasaules bagātākā cilvēka statusu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 06:45, 28.02.2023


Amerikāņu uzņēmējs Īlons Masks ir atguvis pasaules bagātākā cilvēka statusu, kuru uz neilgu laiku bija ieguvis franču magnāts Bernārs Arno, pirmdien ziņoja aģentūra "Bloomberg".



Maska bagātība pieauga, pateicoties viņa elektromobiļu ražotājkompānijas "Tesla Inc." akcijas cenas kāpumam šogad par gandrīz 70%. Salīdzinājumā ar 6.janvārī sasniegto vienas dienas minimumu "Tesla" akcijas cena ir pieaugusi par gandrīz 100%.

Kompānijas pozīcijas uzlaboja arī tās elektromobiļu pieprasījuma palielināšanās pēc dažu modeļu cenu pazemināšanas.

"Tesla" akcijas cena Ņujorkas biržā pirmdien pieauga par 5,5% līdz 207,63 ASV dolāriem, palielinot Maska bagātību līdz 187,1 miljardam dolāru.

51 gadu vecais Masks tādējādi pārspēja 73 gadus veco franču uzņēmēju Bernāru Arno, kura bagātība ir 185,3 miljardi dolāru. Arno ir ir pasaulē lielākā luksusa preču konglomerāta LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) dibinātājs, priekšsēdētājs un izpilddirektors.

Masks iesāka 2023.gadu ar 137 miljardu dolāru bagātību, kļūstot par pirmo cilvēku, kas zaudējis 200 miljardus dolāru no savas bagātības.

"Tesla" investori bija satraukti par to, ka Masks pievērsa pārāk lielu uzmanību sociālajam tīklam "Twitter", kuru viņš iegādājās oktobrī - laikā, kad "Tesla" saskārās ar pastiprinātu konkurenci nozarē.

Masks decembrī paziņoja, ka plāno aiziet no "Twitter" vadītāja amata, kad būs atradis kandidatūru šim amatam. Šomēnes Masks atzina, ka viņam var būt vajadzīgs laiks līdz gada beigām, lai nostabilizētu "Twitter" finansiālo stāvokli un pēc tam nodotu vadību jaunam ģenerāldirektoram.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Interesanti fakti «Tesla» atsauc visus klientiem piegādātos «Cybertruck»

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" atsauc visas klientiem piegādātās "Cybertruck" automašīnas saistībā ar defektu, kas var izraisīt nejaušu automobiļa paātrināšanos, tādējādi palielinot avarēšanas riskus, vēstī ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA).

Ekonomika «Tesla» peļņa ceturtajā ceturksnī vairāk nekā dubultojusies

ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla" peļņa pērn ceturtajā ceturksnī pieaugusi līdz 7,93 miljardiem dolāru, tai vairāk nekā dubultojoties salīdzinājumā ar 3,69 miljardiem dolāru attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts trešdien publiskotajā autoražotāja paziņojumā.

Pasaule Ražošana «Tesla» rūpnīcā tiks apturēta hutiešu uzbrukumu Sarkanajā jūrā dēļ

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla" ceturtdien paziņoja, ka ir spiests apturēt ražošanu rūpnīcā pie Berlīnes uz divām nedēļām, kā iemeslu minot piegādes ķēžu pārrāvumus, kurus radījuši Jemenas hutiešu nemiernieku uzbrukumi konteineru kuģiem Sarkanajā jūrā.

Ekonomika Zviedrijas tiesa noraida «Tesla» prasību pret streikojošajiem pasta darbiniekiem

Zviedrijas tiesa ceturtdien noraidīja "Tesla" prasību uz laiku likt pastam, kura darbinieki valstī pievienojušies pret ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmumu vērstajam streikam, tam piegādāt numura zīmes.