• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Strauji sarukusi Latvijas apdrošināšanas kompāniju peļņa

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 11:07, 19.12.2022


Latvijas apdrošināšanas kompānijas šogad deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 17,874 miljonu eiro apmērā, kas ir par 28,2% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie dati.


Foto: LETA

Tostarp Latvijas riska apdrošināšanas kompānijas 2022.gada deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 14,222 miljonu eiro apmērā, kas ir par 8,7% vairāk nekā 2021.gada deviņos mēnešos, bet Latvijas dzīvības apdrošinātāji strādājuši ar peļņu 3,652 miljonu eiro apmērā pretstatā, kas ir kritums 3,2 reizes.

Pēc komisijas datiem, Latvijas riska apdrošināšanas sabiedrībām apdrošināšana šogad deviņos mēnešos nesusi peļņu 12,312 miljonu eiro apmērā pretstatā 11,886 miljoniem eiro 2021.gada deviņos mēnešos.

Savukārt Latvijas dzīvības apdrošināšanas sabiedrības no apdrošināšanas guvušas pelņu 100,215 miljonu eiro apmērā pretstatā 30,113 miljonu eiro zaudējumiem 2021.gada deviņos mēnešos.

2021.gada deviņos mēnešos Latvijas apdrošināšanas kompānijas strādāja ar peļņu 24,898 miljonu eiro apmērā, tostarp riska apdrošinātāju peļņa bija 13,087 miljoni eiro, bet dzīvības apdrošinātāju peļņa bija 11,811 miljoni eiro.

Latvijā 2022.gada septembra beigās bija četras riska apdrošināšanas sabiedrības - "Balta", "Baltijas apdrošināšanas nams", "Balcia Insurance SE" un "BTA Baltic Insurance Company", kā arī divas dzīvības apdrošināšanas kompānijas - "SEB Life and Pension Baltic SE" un "CBL Life". Tāpat Latvijā darbojās septiņas ārvalstu riska apdrošinātāju filiāles un četras ārvalstu dzīvības apdrošinātāju filiāles.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Šonedēļ skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā

Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, informē Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Ekonomika Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Izmaiņas kadastrālajā vērtējumā var palīdzēt mājsaimniecībai ap 500 EUR (VIDEO)

Privātmājas reģistrācija tāpat kā iepriekš tiks pieteikta būvniecības informācijas sistēmā.

Ekonomika «Maxima Latvija» peļņa pērn sasniegusi 56,529 miljonus eiro

Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 1,073 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 84,9% - līdz 56,529 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Lasiet arī

Ekonomika Ar ko arvien vairāk pelna "airBaltic"? Būsiet pārsteigti!

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" ieņēmumi no papildpakalpojumiem pirmajā pusgadā pieauguši par 39%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pavēstīja kompānijas ieņēmumu pārvaldības vecākā viceprezidente Eva Plakane.

Ekonomika "Latvenergo" peļņa deviņos mēnešos pieauga 3,9 reizes

AS "Latvenergo" koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 1,175 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 78,1% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, savukārt grupas peļņa pieauga 3,9 reizes - līdz 104,259 miljoniem eiro, liecina "Latvenergo" sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Ekonomika Banku peļņa desmit mēnešos sasniegusi 248,4 miljonus eiro

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad desmit mēnešos strādāja ar 248,4 miljonu eiro peļņu, kas ir par 13,8% vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Ekonomika Sarukusi krājaizdevu sabiedrību peļņa

Latvijas kooperatīvo krājaizdevu sabiedrību peļņa šogad deviņos mēnešos bija 199 300 eiro, kas ir par 3,9% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, aģentūra LETA uzzināja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).