Noraida priekšlikumu par papildu atbalstu energoresursu cenu krīzē

Ekonomika
LETA 10:35, 24.11.2022 0

Saeima šodien noraidīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas lēmumprojektu par uzdevumu valdībai mēneša laikā izstrādāt priekšlikumus par papildu atbalstu Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmējiem energoresursu cenu kāpuma radītās krīzes pārvarēšanai.

 

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Viktors Valainis akcentē, ka Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības agrāk sagatavotie un Saeimā pieņemtie atbalsta mehānismi mājsaimniecībām un uzņēmējiem jau sākotnēji bija nepietiekami, "lai iedzīvotāji spētu bez bažām segt elektrības un apkures maksājumu rēķinus, savukārt uzņēmēji - turpināt darbu un nezaudēt konkurētspēju".

Valainis tāpat norāda, ka arī preču un pakalpojumu cenas strauji pieaug, turklāt ekonomikā vērojama recesija jeb ekonomikas apjoma samazināšanās.

Noraidītajā lēmumprojektā bija uzsvērts, ka adekvātai, Latvijas iedzīvotāju un uzņēmēju interesēm atbilstošai energoresursu cenu pieauguma kompensācijai ir nepieciešama nekavējoša valsts atbalsta palielināšana. Energoresursu cenu, tai skaitā, elektroenerģijas pārvades tarifu iespējamais straujais pieaugums radīs negatīvu iespaidu uz mājsaimniecību izdevumiem, tautsaimniecības konkurētspēju un ražošanas izmaksām visos segmentos, akcentē ZZS deputāti.

Tomēr opozīcijas virzītais lēmumprojekts šodien nesaņēma Saeimas vairākuma atbalstu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aptauja: Latvijas iedzīvotāji sagaida mājokļu cenu kāpumu (+VIDEO)

Respondenti, kas ir optimistiskāki nekā vidēji, ir ar pamatizglītību, zemiem ienākumiem un dzīvo laukos.

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Lasiet arī

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.