Rīgas mikrorajonos dzīvokļu cenas saruka par 2%

Ekonomika
LETA 13:02, 10.11.2022 0

Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās oktobrī notika vērā ņemamas izmaiņas - mēneša laikā sērijveida dzīvokļu vidējā cena pazeminājās par 2%, bet, salīdzinot ar 2022.gada sākumu, dzīvokļu cenas oktobrī bija par 3% augstākas, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

 
Foto: LETA

Oktobrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena noslīdēja līdz 926 eiro par kvadrātmetru, kas ir vidēji par 43% mazāka nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Salīdzinot ar 2021.gada sākumu, oktobrī sērijveida dzīvokļu cenas bija par 15% augstākas.

Rīgas lielākajos mikrorajonos oktobrī cenu kritums bija līdzīgs kā septembrī. Vairākos mikrorajonos dzīvokļu cenas mēneša laikā samazinājās par vairāk nekā 4%.

Kopš 2022.gada sākuma visos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas dzīvokļiem palielinājās. Lielākais cenu palielinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Bolderājā un Teikā - par 7%. Salīdzinot ar gada sākumu, Pļavniekos, Ķengaragā un Imantā cenas bija tādas pašas.

Oktobrī sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena vienistabas dzīvokļiem samazinājās par 2,5%, divistabu dzīvokļiem - par 2%, bet trīsistabu dzīvokļiem - par 2,1%. Savukārt četristabu dzīvokļiem viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās nemainīga.

Oktobrī visos Rīgas lielākajos mikrorajonos tika novērota cenu samazināšanās. Būtiskākais cenu kritums konstatēts Bolderājā, kur tās mēneša laikā samazinājās par 4,7%. Dzīvokļu cenu samazinājums vismazāk skāra Zolitūdi - tur cenas mēneša laikā saruka par 0,5%.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas oktobrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena saruka līdz 1111 eiro par kvadrātmetru. Viena kvadrātmetra viszemākā vidējā cena oktobrī bija Bolderājā - 714 eiro par kvadrātmetru, kas mēneša laikā arī pazeminājās.

Oktobrī dārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 56 000 līdz 60 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 33 000 līdz 47 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 31 000 līdz 46 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Ekonomika Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt ēku Brīvības ielā ar 1,53 miljonu eiro sākumcenu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atkārtotā izsolē nav izdevies pārdot ēku Brīvības ielā, Rīgā, kurā atrodas veikals "Santa un Barbara", liecina informācija elektronisko izsoļu vietnē "izsoles.ta.gov.lv".

Sabiedrība Rīgā tiks uzbūvēti vismaz 1000 pieejamas cenas īres dzīvokļi

Rīgas pašvaldība sāks darbu pie pieejamu īres dzīvokļu attīstības programmas, iesaistoties valsts programmā, lai nodrošinātu mājokļa atbalstu pašvaldības funkciju veikšanai svarīgās profesijās nodarbinātiem speciālistiem un viņu ģimenēm, nolemts Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā.

Ekonomika Olaines novadā varētu uzbūvēt 80 pieejamas cenas īres dzīvokļus

Olaines novadā ar pašvaldības atbalstu varētu uzbūvēt mājas ar 80 pieejamas cenas īres dzīvokļiem, ziņo pašvaldība.

Ekonomika Sērijveida dzīvokļu cenas jūlijā palielinājās Jelgavā, Ogrē un Kauguros

Sērijveida dzīvokļu cenas jūlijā palielinājās Jelgavā, Ogrē un Kauguros, Jūrmalā, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.