Finanšu iestāžu peļņa astoņos mēnešos sasniegusi 188,4 miljonus eiro

Ekonomika
VS.LV 10:34, 28.09.2022 0

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad astoņos mēnešos strādāja ar 188,4 miljonu eiro peļņu, kas ir par 11,9% vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

 

Tostarp augustā monetārās finanšu iestādes strādājušas ar peļņu 32,5 miljonu eiro apmērā.

Monetāro finanšu iestāžu aktīvu kopsumma 2022.gada 31.augustā bija 25,418 miljardi eiro, kas ir par 7% jeb 1,659 miljardiem eiro vairāk nekā 2021.gada augusta beigās, kad monetāro finanšu iestāžu aktīvi bija 23,76 miljardi eiro.

Šogad augusta beigās Latvijas monetāro finanšu iestāžu rezidentiem izsniegto kredītu atlikums bija 13,341 miljards eiro, kas ir par 8,9% vairāk nekā pirms gada. Tostarp Latvijas monetārās finanšu iestādes rezidentiem kredītos eiro bija izsniegušas 13,236 miljardus eiro, kas ir par 9% vairāk nekā pirms gada, bet ārvalstu valūtā izsniegto kredītu atlikums bija 104,1 miljons eiro, kas ir par 9,6% mazāk.

No rezidentiem piesaistīto noguldījumu atlikums augusta beigās bija 17,046 miljardi eiro, kas ir par 8% vairāk nekā pirms gada. Tostarp noguldījumi eiro bija 15,735 miljardi eiro, bet ārvalstu valūtās - 1,311 miljardi eiro. Eiro piesaistīto noguldījumu apmērs salīdzinājumā ar 2021.gada augusta beigām ir palielinājies par 6,9%, bet ārvalstu valūtā piesaistīto noguldījumu apmērs ir audis par 24,6%.

Savukārt Latvijas monetāro finanšu iestāžu kapitāls un rezerves augusta beigās bija 3,094 miljardi eiro, kas ir par 1,1% vairāk nekā 2021.gada augusta beigās.

2021.gada astoņos mēnešos monetārās finanšu iestādes strādāja ar peļņu 168,3 miljonu eiro apmērā, bet 2021.gadā kopumā monetāro finanšu iestāžu peļņa bija 257,9 miljoni eiro.

Monetārās finanšu iestādes ir kredītiestādes un finanšu sabiedrības, kas pieņem noguldījumus no klientiem, kuri nav monetārās finanšu iestādes, kā arī uz sava rēķina piešķir kredītus un iegulda vērtspapīros.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ventspils osta grasās kļūt par elektroenerģijas ražotāju (+VIDEO)

Atkrastes vēja parku apkalpošanai ir nepieciešama sauszemes tehniskās apkopes bāze.

Ekonomika Gada inflācija eirozonā aprīlī saglabājusies 2,4% līmenī

Gada inflācija eirozonā aprīlī veidoja 2,4%, tādējādi tā saglabājusies nemainīgā līmenī salīdzinājumā ar martu, liecina otrdien publiskotais Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" ātrais novērtējums.

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.

Lasiet arī

Sabiedrība Ādažu poligonā notiks militārās mācības CAT 24

No šodienas līdz 4.maijam Ādažu militārajā poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze, informē Nacionālie bruņotie spēki.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.