Restorāni un kafejnīcas pārtrauc darbu pēc elektrības rēķinu saņemšanas

Ekonomika
Neatkarīgā 10:58, 25.09.2022 0

Rēķini par gāzi un elektrību kļuvuši tik lieli, ka dažu restorānu un kafejnīcu īpašnieki jau izlēmuši savus uzņēmumus slēgt – pirms nonāk parādos. Citi vēl cer uz tūlītēju energoresursu cenu griestu noteikšanu. Ja ne, sekos lavīnveidīga ēstuvju slēgšana, kas vēlāk ietekmēs visu valsts ekonomiku, brīdina nozares pārstāvji, atsaucoties uz ReTV, ziņo NRA.

 

Restorānu “Vairāk saules” līdzīpašnieks, šefpavārs Endijs Bērziņš ReTV saka:

“Es stāstu par viena restorāna rēķinu: bija 1800 eiro, sākās karš, un bija trīsarpus tūkstoši; jūnijā, jūlijā - piecarpus tūkstoši, un tas ir tikai par elektrību, Mēs saprotam - ir karš, ir grūti, labi, aizmirstam par peļņu, piepūšam vaigus, tam ir jāiziet cauri... Augusta rēķins ir 9200. Tas vienkārši noslauka veselo saprātu.”

Endijs Bērziņš stāsta, ka elektrības rēķini kļuvusiši “astronomiski” par spīti tam, ka patēriņš dažādos veidos samazināts par aptuveni 10 procentiem.

Iepriekš vēstīts, ka darbu pārtraukt nolēmusi Cēsīs populāra picērija.

“...šī ir atvadu vēstule, augusts būs pēdējais pilnais mūsu darbošanās mēnesis. Septembrī “Bekko” slēdzas pavisam ciet,” - tā sociālās saziņas vietnē Facebook pēc četru gadu darbības pavēstīja Cēsīs iecienīta itāļu restorāniņa saimnieki.

Nevēlēdamies runāt kameras priekšā, telefonsarunā ar ReTV picērijas īpašnieki saka - saņēmuši augusta rēķinus un sapratuši, ka nevēlas iedzīvoties parādos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Lasiet arī

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Sabiedrība Valsts prezidents neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.