• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mājas kafejnīcu dienās piedalījušās 496 kafejnīcas, uzņemot 60 650 viesus

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 18:31, 25.09.2022


No jūlija līdz septembra vidum organizētajās "Mājas kafejnīcu dienās" šajā gadā piedalījās 496 mājas kafejnīcas, pavēstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).



Akcija valsts mērogā notika otro reizi, uzņemot 60 650 viesus 43 administratīvajās teritorijās.

LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava, norāda, ka 57% apmeklētāju papildus mājas kafejnīcām apmeklēja arī tuvējos tūrisma objektus, savukārt 87% mājas kafejnīcu apmeklētāju atzīmē, ka plāno atgriezties reģionā, kurā apmeklējuši kafejnīcas.

"Redzam, ka interese aug arī no potenciālo dalībnieku puses - 84% apmeklētāju atzinuši, ka labprāt izmēģinātu paši piedalīties mājas kafejnīcu dienās," pauž Šīrava.

"Mājas kafejnīcu dienās 2022" par improvizētu restorānu kļuva mazākas un lielākas saimniecības, kā arī tūrisma objekti. Papildinot gastronomisko piedāvājumu, apmeklētājiem tika piedāvāta arī plašāka kultūras programma.

"Mājas kafejnīcu dienas 2022" ir LIAA un Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" organizēta akcija ar mērķi popularizēt Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumu. Mājas kafejnīcu dienas tiek rīkotas jau no 2019.gada, bet kopš 2021.gada tās notiek visā Latvijā. Pagājušā gadā apmeklētājiem kopumā bija pieejamas 448 mājas kafejnīcas vairāk nekā 30 Latvijas administratīvajās teritorijās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Ekonomika Latvijā ieguldījumi attīstībā vairākkārt atpaliek no ES valstu vidējā līmeņa

Latvijā ieguldījumi pētniecībā un attīstībā vairākkārt atpaliek no pasaules attīstīto valstu un Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā līmeņa, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomiste Linda Oliņa.

Ekonomika Latvijas Bankas «Maksājumu radars» novērojis mobilo darījumu pieaugumu (+VIDEO)

Pensijas vecuma cilvēku atturība ir saistīta ar viņu īpašumā esošajiem viedtālruņiem.

Ekonomika Nākamnedēļ atklās aviokompānijas «Norwegian» bāzi Rīgā

Nākamnedēļ, 30.aprīlī, plkst.10.30 atklās aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgo bāzi Rīgā.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.

Interesanti fakti Maija pirmajās dienās sāks atslēgt apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informēja RNP.