Rīgā kafejnīcu āra terases varēs izvietot visu gadu

Ekonomika
VS.LV 13:25, 05.11.2020 0

Sabiedriskās ēdināšanas iestādes Rīgā varēs izvietot āra terases visa gada garumā, nevis tikai vasaras periodā, tā šodien lēma Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti, atbalstot izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumus par kārtību, kādā tiek organizēta ielu tirdzniecība. Deputāti arī vienojās pagarināt termiņu, kura laikā netiks iekasētas pašvaldības nodeva par ielu tirdzniecību. Gala lēmumus plānots pieņemt Rīgas domes sēdē 11. novembrī. Tā ziņo Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

 
Foto: LETA

Kā ziņots, šobrīd ar Rīgas pilsētas izpilddirektores p.i. Iveta Zalpētere rīkojumu āra terašu izvietošanas termiņš ir pagarināts līdz 15. novembrim. Savukārt ar Rīgas domes lēmumu termiņš tiks pagarināts līdz nākamās pavasara/vasaras sezonas sākumam, proti, 1. aprīlim. Līdzšinējās prasības paredzēja āra terašu demontēšanu līdz 31. oktobrim.

Tāpēc uzņēmēji, kuriem ir šāda vēlme, tiek aicināti atstāt āra terases arī rudens un ziemas periodā. Šādi Latvijas galvaspilsētā plānots stiprināt epidemioloģisko drošību un atbalstīt uzņēmējus.

Deputāti arī atbalstīja ieceri uz laiku – līdz nākamā gada 31. martam – neiekasēt pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās, veicot grozījumus saistošajos noteikumos. Vienlaikus noteikts, ka jau samaksātā nodeva par periodu no 1. novembra līdz 31. martam tiks atmaksāta līdz šī gada beigām. Sakarā ar Covid-19 izplatību pašvaldība pavasarī jau bija ieviesusi šādu kārtību, kas bija spēkā līdz 31.oktobrim.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.

Ekonomika Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus

Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus, tomēr arvien vairāk cilvēku pirkumiem sāk izmantot arī mobilos telefonus, liecina starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktās aptaujas dati.

Ekonomika Latvijas augstskolas izstrādājušas viedās enerģijas projektu par 1 160 000 eiro

Tiks izstrādāta arī interaktīva platforma klimata pārmaiņu mazināšanas pasākumu simulēšanai.

Ekonomika LMT ceļ interneta pakalpojumu cenas

No šodienas palielinās atsevišķu SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) interneta pakalpojumu cenas, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Lasiet arī

Ekonomika Saeimā meklēs risinājumus PVN samazināšanai ēdināšanas nozarē

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijā šodien spriedīs par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu un konkurētspējas veicināšanu ēdināšanas nozarē, informēja Saeimas Preses dienests.

Ekonomika Saldējumu ražotāji: Pieprasījums pēc saldējuma šogad palielinājies

Šovasar pieprasījums pēc saldējuma palielinājies un ražotājiem kāpuši realizēto saldējumu apjomi, aģentūrai LETA atzina aptaujātie saldējumu ražotāji.

Sabiedrība Valdība plāno reformēt bērnu ēdināšanas sistēmu Latvijā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) un veselības ministre Līga Meņģelsone pauduši atbalstu zemkopības ministra Didža Šmita (AS) iniciatīvai par bērnu ēdināšanas sistēmas transformēšanu Latvijā un apņēmušies līdzdarboties tās īstenošanā, aģentūru LETA informē Zemkopības ministrijā (ZM).