Latvijā jāatjauno maksātnespējas moratorijs, paziņo Bordāns

Ekonomika
LETA 17:06, 30.10.2020 0

Lai novērstu uzņēmēju bankrotus, Latvijā ir jāatjauno maksātnespējas moratorijs, kas tika pārtraukts 1.septembrī, Jaunās konservatīvās partijas "Youtube" kanālā paziņoja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

 
Foto: LETA

Bordāns sacīja, ka pavasara krīzes periodu Latvijai izdevās pārvarēt salīdzinoši veiksmīgi, un pasaules līmenī Latvijai un citām Baltijas valstīm bija vieni no zemākajiem saslimšanas ar Covid-19 rādītāji.

Pēc politiķa vārdiem, iespējams, šis veiksmes stāsts cīņā ar vīrusu pavasarī daudzus iemidzinājis un sabiedrībā nostiprinājās pārliecība, ka vīrusu izdosies viegli uzvarēt arī otrajā vilnī. "Diemžēl statistika rāda, ka tā nav un saslimšanas pieaugums ir īpaši straujš. Šo slimību mēs spēsim uzveikt tikai tad, ja rīkosimies vienoti un saskaņoti," teica Bordāns.

Ministrs norādīja, ka krīzes smagumu nevar iznest tikai mazie un vidējie uzņēmēji, bet šajā procesā ir jāpiedalās arī valstij, jo tikai valsts varot dot skaidras garantijas, ka šo krīzi būs iespējams pārciest, neuztraucoties par savas iztikas pelnīšanu. "Veiksmīga ekonomiskā darbība varēs atsākties tikai pēc tam, kad slimības izplatīšanās būs pilnībā apturēta vai samazināta līdz kontrolējamam līmenim, kā tas bija vasarā," piebilda Bordāns.

Bordāns paziņoja, ka ir sagatavojis vairākus priekšlikumus, lai cilvēki saslimstot nebaidītos palikt mājās un nenāktu uz darbu. Ministrs pauda nostāju, ka valstij ir jāuzņemas slimības lapas apmaksāšana jau no pirmās slimības dienas, jo tas būtiski samazināt vīrusa attīstības tempus un sniegs finansiālu atbalstu uzņēmējiem.

"Tāpat būtu nepieciešams Covid-19 pabalstu atjaunošana tām nozarēm, kuras visvairāk skārusi pēdējā mēneša laikā ieviestie ierobežojumi, piemēram, bērnu ārpusklases pasākumu organizatori un tamlīdzīgi," sacīja Bordāns.

"Līdzīgi kā pavasarī būtu nepieciešams apturēt to iestāžu darbību, kuras krīzes situācijas laikā nenes sabiedrībai pievienoto vērtību, bet paātrina vīrusa izplatīšanos," sprieda Bordāns, kā piemēru minot azartspēļu zāles.

Tāpat ministrs aicināja komercbankas būt pretimnākošām un piešķirt kredītu brīvdienas klientiem vismaz līdz nākamā gada pavasarim.

Bordāns pauda viedokli, ka valstij jāatbalsta trūcīgie iedzīvotāji. "Valdībai būtu jāizvērtē iespēja noteikt, ka minimāla alga netiek aplikta ar iedzīvotāju ienākuma nodokli," sacīja ministrs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Lasiet arī

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.