Pēc 9.jūnija darbu atsākt varēs arī azartspēļu uzņēmumi

Ekonomika
LETA 18:52, 28.05.2020 0

Pēc 9.jūnija, kad beigsies valstī izsludinātā ārkārtējā situācija, darbību atsākt varēs arī azartspēļu uzņēmumi, kuru darbība līdz šim bija praktiski apstājusies, saistībā ar noteiktajiem ierobežojumiem, šodien pēc valdības ārkārtas sēdes žurnālistiem paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

 

"Likumā, kuru mēs nosūtījām uz Saeimu, azartspēļu ierobežojums nav iekļauts," sacīja premjers.

Savukārt tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) uzsvēra, ka ir izteicis atsevišķo viedokli, kurā pausts, ka ierobežojumi būtu jāatstāj klātienes azartspēlēm, taču būtu atceļami ierobežojumi tām, kas norisinās interaktīvajā vidē. Savu viedokli viņš pamatoja ar to, ka klātienes spēļu zālēs cilvēki tiekas slēgtā vidē, un, ņemot vērā veselības riskus, šāds ierobežojums būtu jāsaglabā.

Tāpat viņš atzīmēja, ka šāds ierobežojums ir būtisks, lai rūpētos par cilvēku atbildīgu rīcību ar finansēm. Ministrs piebilda, ka jautājums par azartspēlēm vēl ir risināms Saeimā.

Kā ziņots, aizliegums azartspēļu zālēm Saeimā tika noteikts pēc atsevišķi virzītiem priekšlikumiem gan no Jaunās konservatīvās partijas, gan no opozīcijā esošajiem politiķiem - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu Danas Reiznieces-Ozolas, Ulda Auguļa, Janīnas Jalinskas, Māra Kučinska, Viktora Valaiņa, Armanda Krauzes, kā arī pie frakcijām nepiederošo deputātu Jūlijas Stepaņenko un Lindas Liepiņas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Lasiet arī

Kultūra Pārdaugavas nākotnes forumā definēs kultūras dzīves attīstību

Pārdaugavas nākotnes forumā plāno definēt Rīgas kreisā krasta kultūras dzīves attīstību, informē "Pārdaugavas kultūras apvienība".

Interesanti fakti Iedzīvotāji Latvijā optimistiskāki par dzīves līmeņa uzlabošanos nekā ES vidēji

Latvijā 34% iedzīvotāju cer, ka nākamo piecu gadu laikā to dzīves līmenis paaugstināsies, kamēr Eiropas Savienībā (ES) uz dzīves līmeņa pieaugumu cer vidēji 15%, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.