Viesnīca "Roma" atlaiž visus darbiniekus un tiek slēgta (+FOTO)

Ekonomika
LETA 15:42, 02.04.2020 1

Viesnīcā "Roma" tiek atlaisti visi darbinieki, jo nav gūts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apstiprinājums dīkstāves pabalstu saņemšanai, pastāstīja viesnīcas "Roma" vadītāja Linda Mūrniece.

 
Foto: Facebook

Viņa skaidroja, ka, atlaižot darbiniekus, viņiem tiek nodrošināts tūlītējs finansiālais atbalsts - bezdarbnieku pabalsts. Kā skaidroja Mūrniece, patlaban operatīva rīcība ir pats būtiskākais, un uzņēmums cenšas to nodrošināt gan ar iespēju saņemt bezdarbnieku pabalstu, gan ar beidzamajiem atalgojumiem.

Pēc Mūrnieces paustā, pieteikumu par nodokļu parāda atmaksas grafiku uzņēmums VID iesniedza februārī, taču, iestājoties ārkārtējai situācijai, viesnīcas pieteikums tika noraidīts. Pēc Mūrnieces teiktā, VID pieteikumu nodokļu atmaksas grafikam noraidīja, pamatojoties uz to, ka tā nav krīzes laika aktualitāte.

Vēlāk piesakoties dīkstāves pabalstam, viesnīca VID skaidroja parāda rašanās iemeslus, taču apstiprinājumu dīkstāves pabalstam nesaņēma. Šoreiz institūcijas pamatojums bijis viesnīcas nenomaksātais parāds martā, sacīja Mūrniece.

"Paldies valstij par atbalstu uzņēmējiem, kuri ir gadiem bijuši godprātīgi nodokļu maksātāji. Tagad es nevaru saņemt dīkstāves pabalstu un man ir jāatlaiž visi darbinieki. Nav noslēpums, ka katru gadu viesmīlības nozarē, marts ir "tukšais mēnesis", bet vienmēr esam samaksājuši marta parādu," uzsvēra Mūrniece, norādot, ka viesnīca katru gadu iemaksā apmēram 354 000 eiro darba devēju nodokļos. Septiņu gadu laikā par visiem nodokļiem viesnīca esot valstij iemaksājusi apmēram četrus miljonus eiro.

Vienlaikus Mūrniece norādīja, ka "mierīgākos laikos" domās par iespēju sākt darbību no jauna, bet pagaidām viesnīca tiks slēgta.

"Man ir darbinieku atbalsts un sapratne, tāpēc esmu pārliecināta, ka viņi atgriezīsies pie manis, kad es viņus aicināšu," sacīja Mūrniece.

Savukārt VID pārstāvis Andrejs Vaivars sacīja, ka atbilstoši likuma "Par nodokļiem un nodevām" 22.pantam VID nedrīkst komentēt konkrētus nodokļu maksātājus.

"Ja viesnīcas "Roma" vadība oficiāli parakstīs dokumentu, ar kuru sniedz piekrišanu, ka VID no savas puses drīkst sniegt informāciju par konkrētajiem nodokļu maksātājiem, tad VID pēc šādas atļaujas saņemšanas sniegs savu komentāru," sacīja Vaivars.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, viesnīcas "Roma" pārvaldnieka "Benkons, MMC Latvijas filiāle" parāds 26.martā bija 5474 eiro.

Lai pieteiktos dīkstāves pabalstam, uzņēmumam jāiesniedz VID elektroniskās deklarēšanās sistēmā līdz šā gada 25.aprīlim dīkstāves pabalsta iesniegumu par laikposmu no 2020.gada 14. līdz 31.martam un turpmāk līdz nākamā mēneša 25. datumam.

Uzņēmumam iesniegumā jānorāda krīzes skartā darba devēja nosaukums un nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs, dīkstāves periods, pamatojums par darbinieka dīkstāves iestāšanos saistībā ar apstākļiem, ko krīzes ietekmē radījis darba devējs.

Tāpat darba devējam jāsniedz informācija par darbinieku - tā vārds, uzvārds, personas kods, dīkstāves periods un konts. Ir arī jāiesniedz apliecinājums, ka darbinieks, par kuru tiek pieprasīts dīkstāves pabalsts, nav darba nespējas periodā un mēneša laikā pēc pieteikuma iesniegšanas darbinieks netiks atlaists pēc darba devēja iniciatīvas.

VID pieprasīto dīkstāves pabalstu izmaksās piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas, pārskaitot pabalstu uz iesniegumā norādīto darbinieka kontu.

Kopumā Covid-19 radīto negatīvo seku mazināšanai valsts līdz šim lēmusi atvēlēt tuvu trim miljardiem eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Lasiet arī

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.