Austrumu slimnīcā ierodas vēl 25 ukraiņu ievainotie

Veselība
VS.LV 13:25, 24.10.2024 0

Kopš kara sākuma uzņemti jau vairāk nekā 360 smagi cietušie no Ukrainas.

 

Šodien, 2024.gada 24.oktobrī, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīca) jau 19. reizi ar labdarības projekta "M-Help.com" organizēto palīdzības autobusu tika atgādāti Krievijas uzsāktajā karā smagi cietušie Ukrainas karavīri un civiliedzīvotāji. Šodien Austrumu slimnīcā tika uzņemts jau 366. no Ukrainas atvestais pacients. Tālo ceļu līdz Latvijai mēroja 25 ievainotie, tostarp viens trīspadsmitgadīgs bērns, kurš tālāk ārstēsies Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Tālo ceļu līdz Latvijas lielākajai slimnīcai šoreiz mēroja 25 karā cietušie. Pacientus Austrumu slimnīcā, kā parasti, uzņēma multidisciplināra mediķu komanda - dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls no Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas (NMPUK).

Visiem pacientiem, kas ieradās no Ukrainas, Austrumu slimnīcā veica vispusīgu veselības stāvokļa novērtēšanu, tajā skaitā dažādus laboratoriskos izmeklējums. Katram pacientam tika paņemti vismaz 10 dažādi analīžu paraugi, kurus Austrumu slimnīcas Laboratorijas dienestā testē uz vismaz 27 dažādiem parametriem, ieskaitot multirezistento infekciju iespējamo klātbūtni, jo kara apstākļos tās strauji uzliesmo un izplatās. Vairākiem cietušajiem Neatliekamās radioloģijas nodaļas speciālisti veica papildu radioloģiskus izmeklējumus ievainojumu stāvokļa precizēšanai.

Austrumu slimnīcas Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļā ārstēsies viens ļoti smagus un komplicētus kara ievainojumus guvušais karavīrs. Viņam tiks veiktas vairākas sarežģītas un secīgas ķirurģiskas operācijas. Savukārt pēc šīm komplicētajām un smagajām kara traumu operācijām ar cietušo strādās fizioterapeiti, ergoterapeiti, rehabilitologi un funkcionālie speciālisti.

Savukārt pārējie cietušie pēc izmeklējumu veikšanas NMPUK atkarībā no traumu seku specifikas dosies uz citām Latvijas ārstniecības iestādēm. Plānots, ka trīspadsmitgadīgais pacients turpinās ārstēšanu Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Astoņus pacientus pārvedīs uz Nacionālo rehabilitācijas centru "Vaivari", bet 15 pacienti turpmākai ilgstošai rehabilitācijai tiks transportēti uz Rehabilitācijas centru "Jaunķemeri".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Vai ir tablete pret ceļu krakšķēšanu: skaidro medicīnas eksperti (+VIDEO)

Šādas pazīmes varētu liecināt par menisku, saišu bojājumu vai skrimšļa bojājumu slodzes virsmās.

Veselība Nākammēnes Valmierā darbu sāks slimnīcas rehabilitācijas nodaļa (+VIDEO)

Kopējā summa par būvdarbiem ar PVN ir vairāk kā seši miljoni eiro.

Veselība Zobārstniecības eksperti: implanti ir 30 reizes stabilāki nekā tiltiņi (+VIDEO)

Ikvienam ir būtiski ir apzināties nepieciešamību pēc iespējas ātrāk aizstāt zaudēto zobu, neatlikt to uz vēlāku laiku.

Veselība Vai plastiskā ķirurģija ir piemērota jums?

Plastiskā ķirurģija var šķist pievilcīgs risinājums, lai uzlabotu izskatu vai pašapziņu, taču ne visi zina, vai šī izvēle ir viņiem piemērota. Lai pieņemtu informētu lēmumu, ir svarīgi saprast gan ieguvumus, gan riskus, kā arī apsvērt personīgos mērķus un veselības stāvokli. Plastiskā ķirurģija ir nopietna iejaukšanās, kas prasa rūpīgu izvērtēšanu un gatavību gan fiziski, gan emocionāli. Galvenais ir izprast, vai operācija spēs piepildīt jūsu vēlmes un vai tā var sniegt iznākumu, ko vēlaties.

Lasiet arī

Sabiedrība Austrumu slimnīcā aug smagas traumas guvušo pacientu skaits

Šogad jūnijā salīdzinājumā ar pagājušo gadu par 13% palielinājies Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) ar smagām traumām nonākušo pacientu skaits, informē slimnīca.

Veselība «Tuberkuloze joprojām ir viena no nāvējošākajām infekcijas slimībām»‎ (+VIDEO)

Austrumu slimnīca Rīgā ir uzkrājusi lielu pieredzi infekcijas apkarošanā.

Sabiedrība Austrumu slimnīcā nogādāti 15 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) šodien tika nogādāti 15 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki.

Sabiedrība Austrumu slimnīcā nogādāti 25 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) šodien tika nogādāti 25 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki, tostarp viens divpadsmitgadīgs bērns, kurš tālāk ārstēsies Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS), kā arī divi pacienti, kas bijuši gūstā un tikuši spīdzināti.