Šajā sezonā iepirkts par 6370 gripas vakcīnu devām mazāk nekā pērn

Veselība
VS.LV 12:11, 16.10.2024 0

Šai sezonā iepirkts par 6370 gripas vakcīnu mazāk nekā pērnajā sezonā, informē Slimību un profilakses kontroles centrs (SPKC).

 
Foto: LETA

Pagājušajā sezonā kopā iestādēm piešķirtas 131 023 dažādu veidu gripu vakcīnu devas, no kurām kopējais neizlietotais atlikums bijis 13 349 devas. Pērn iepirkto vakcīnu faktiskais izlietojums bijis 117 674 devu apmērā.

Šai sezonai kopumā noslēgti līgumi par 124 720 gripas vakcīnu devu iepirkumu, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Kopumā iepirktas trīs veidu gripas vakcīnas. "Eflueda Tetra" augstas devas vakcīna paredzēta pacientiem vecumā no 60 gadiem un vairāk. "Fluenz Tetra" vakcīna domāta bērniem no divu līdz 17 gadu vecumam, kas pieder pie noteiktām veselības riska grupām. Savukārt "Influvac Tetra" vakcīna paredzēta bērniem no sešu līdz 23 mēnešu vecumam, pieagušajiem, grūtniecēm, ārstniecības personām, kā arī sociālās aprūpes centru klientiem un darbiniekiem.

Tāpat NVD norāda, ka saskaņā ar līgumu papildus būs iespējama vēl 5900 gripas vakcīnu devu piegāde.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Vai ir droši valstī lietot medikamentus, skaidro speciālisti (+VIDEO)

LZVO rīcībā nav ziņojumu par potenciāliem zāļu viltošanas gadījumiem.

Veselība Aicina vakcinēties pret sezonālo gripu un Covid-19

Gripas un Covid-19 vakcīnas jau ir pieejamas ārstniecības iestādēs un ģimenes ārstu praksēs.

Veselība Latvijā 80% cilvēku briļļu receptes saņem veikalos, turpmāk būs grūtāk (+VIDEO)

Tūkstošiem cilvēku var ciest no novecojušām birokrātiskajām prasībām.

Veselība Eksperti: Latvijas iedzīvotāji var palikt bez iespējas pārbaudīt redzi

Optiķi aicina Veselības ministriju (VM) veidot darba grupu, lai nepieļautu nozares sabrukumu, pretējā gadījumā deviņiem no desmit optikas veikalu draudot slēgšana, informē "European Life Science & Knowledge Institute" eksperts Andrejs Rudanovs.

Lasiet arī

Sabiedrība Gripas epidēmijas laikā Austrumu slimnīcā ierobežos pacientu apmeklējumus

Latvijā no pagājušās nedēļas ir izsludināta gripas epidēmija, tādēļ Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) no šodienas tiks noteikti ierobežojumi pacientu apmeklējumiem, aģentūru LETA informēja slimnīcā.

Sabiedrība Latvijā sākusies gripas epidēmija

Latvijā sākusies gripas epidēmija, informē Slimības profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Veselība Saslimstība ar gripu turpina pieaugt - SPKC

Pagājušās nedēļas (18.12. – 24.12.) gripas, Covid-19 un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) monitoringa rezultāti uzrāda inficēto un arī stacionēto Covid-19 pacientu skaita stabilizāciju. Saslimstība ar gripu turpināja pakāpeniski pieaugt, bet pagaidām vēl nav pārsniegusi epidēmisko sliekšņa līmeni, informēja VS.LV Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Saslimstība ar gripu aug, bet epidēmijas vēl nav

Pagājušā nedēļā Latvijā laboratoriski apstiprināti 15 gripas gadījumi, no kuriem 6 gadījumos tika noteikta A tipa gripa un 9 gadījumos B tipa gripa. Pozitīvo testu īpatsvars uz gripu pieaudzis no 3,5% līdz 6,6%.