Austrumu slimnīcā tiek veiktas unikālas lāzeroftalmoloģijas operācijas (+VIDEO)

Veselība
VS.LV 07:21, 22.09.2024 0

Eiropas Oftalmologu biedrība Oftalmoloģijas klīnikai ir piešķīrusi sertifikātu par atbilstību visaugstākajiem Eiropas standartiem.

 

Šonedēļ Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) Oftalmoloģijas klīnikā viesojās Somijas Glaukomas asociācijas (Finnish Glaucoma Society) prezidents un Helsinku Universitātes Oftalmoloģijas klīnikas Glaukomas nodaļas vadītājs profesors Mika Harju kopā ar kolēģi ķirurgu Pasi Allinenu, kas specializējas glaukomas ķirurģisko operāciju veikšanā, lai klātienē gūtu pieredzi un piedalītos inovatīvu mazinvazīvu ārstniecības metožu pielietojumā, kas jau četrus gadus veiksmīgi tiek veiktas glaukomas ārstēšanai pacientiem Latvijā, bet pagaidām netiek izmantota Helsinku klīnikā.

Somijas kolēģus Austrumu slimnīcā sagaidīja un uzņēma Oftalmoloģijas klīnikas vadītāja asociētā profesore Kristīne Baumane un glaukomas ķirurģe Elīza Briede. Somijas viesi tika iepazīstināti ar Austrumu slimnīcas Oftalmoloģijas klīnikas darba organizāciju un piedalījās vairākās operācijās, kas tika veiktas glaukomas pacientiem, pielietojot minimāli invazīvo operēšanas tehniku, kuru Helsinku Universitātes klīnikā pagaidām neizmanto, bet plāno uzsākt, ārstējot glaukomas pacientus arī Somijā.

GATT jeb gonioskopijas asistēto transluminālo trabekulektomijas metodi Austrumu slimnīcas Oftalmoloģijas klīnikā veiksmīgi pielieto jau četrus gadus. Oftalmoloģe Gunta Blezūra-Ūdre ir vienīgā glaukomas ķirurģe Latvijā, kas glaukomas ķirurģiskai ārstēšanai izmanto minimāli invazīvo GATT metodi un ir veikusi jau vairāk nekā 500 šāda veida operāciju, tādēļ labprāt dalījās pieredzē ar Somijas kolēģiem. Somu kolēģu vizītes dienā Oftalmoloģijas klīnikā ar mazinvazīvo operāciju metodi tika operēti pieci pacienti, tajā skaitā vienam pacientam tika veikta kombinēta GATT operācija kopā ar kataraktas operāciju. Visas operācijas noritēja veiksmīgi, bez sarežģījumiem, un visi pacienti jūtas labi.

Somijas kolēģi novērtēja oftalmoloģes G. Blezūras-Ūdres un Oftalmoloģijas klīnikas ārstu augsto profesionālo līmeni, kas ir apguvuši un ieviesuši inovatīvas operāciju metodes un ir vieni no pirmajiem Eiropā, kas šobrīd veiksmīgi operē glaukomas pacientus Latvijā. Īpaši atzinības vārdi tika pausti par Oftalmoloģijas klīnikas darba organizāciju, kas ļauj pacientiem Latvijā saņemt augsta līmeņa pakalpojumus. Tāpat vizītes laikā tika apspriestas sadarbības iespējas starp abu valstu vadošajām slimnīcām, kā arī pārrunāta dalība kopīgā pseidoeksfoliatīvās glaukomas ķirurģiskās ārstēšanas pētījuma veikšanā.

Somijas glaukomas asociācijas prezidenta un Helsinku Universitātes slimnīcas profesora Mika Harju pieredzes apmaiņas vizīte Latvijā tika iecerēta uzreiz pēc tam, kad Pasaules Oftalmoloģijas kongresā, kas šogad notika Vankūverā, Kanādā, Austrumu slimnīcas Oftalmoloģijas klīnikas oftalmoloģes asociētā profesore Kristīne Baumane, Gunta Blezūra-Ūdre, Elīza Briede, Marija Klindžāne, Līga Radecka, Aļina Suhorukova un Lāsma Volksone prezentēja un stāstīja par pacientu ārstēšanas rezultātiem Austrumu slimnīcā, ieviešot jaunas mazinvazīvas operāciju metodes, kas ļauj efektīvi un vienlaikus saudzīgi ārstēt dažādas acu slimības.

Austrumu slimnīcas stacionārā "Biķernieki" darbojas Oftalmoloģijas klīnika, kas specializējas oftalmoloģisku slimību diagnostiskā un ārstēšanā, sniedzot arī neatliekamo oftalmoloģisko palīdzību visu diennakti - ambulatori acu traumpunktā un stacionārā. Klīnika ir strauji attīstījusies, praksē ieviešot jaunas diagnostikas un ārstēšanas metodes, nodrošinot kataraktas, glaukomas, tīklenes operācijas ar vismūsdienīgākajām tehnoloģijām, acs intraokulāro audzēju diagnostiku un ārstēšanu, citas oftalmoloģiskās operācijas un manipulācijas. Eiropas Oftalmologu biedrība Oftalmoloģijas klīnikai ir piešķīrusi sertifikātu par atbilstību visaugstākajiem Eiropas standartiem. Klīnikā tiek veikti acu slimību klīniskie pētījumi, kas palīdz pilnveidot pacientu ārstēšanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Austrumu slimnīca par 30% palielinās ķīmijterapijas pacientu skaitu (+VIDEO)

Ergonomiskie guļamkrēsli nodrošinās pacienta labsajūtu un ērtības procedūras laikā.

Interesanti fakti Austrumu slimnīca pērn apkalpojusi aptuveni 4000 cilvēku dienā

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Zvanu centrs 2023.gadā pieņēmis vairāk nekā 700 000 klientu zvanu, kopumā dažādās platformās nodrošinot vairāk nekā viena miljona klientu apkalpošanu gada laikā - 85 000 klientu ik mēnesi jeb aptuveni 4000 cilvēku dienā.