Neiroķirurgi: «Smadzenes nav viss, bet bez smadzenēm viss nav nekas!» (+VIDEO)

Veselība
VS.LV 18:25, 05.06.2024 0

Ārstiem palīgā nāks mākslīgais intelekts un paplašinātās realitātes tehnoloģijas.

 

2024.gada 14.jūnijā Rīgā sāksies 15. Baltijas Neiroķirurgu asociācijas kongress, kas pulcēs aptuveni 200 dalībniekus no 16 valstīm - ne tikai no Baltijas, bet arī Zviedrijas, Čehijas, Beļģijas, Austrijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Horvātijas, Serbijas, Apvienotās Karalistes, ASV, Moldovas, Ukrainas, Indonēzijas u.c. Neiroķirurģiju kongresā pārstāvēs ne tikai vadošie Latvijas speciālisti, bet ārzemēs gūtajā pieredzē dalīsies arī vairāki tur strādājošie Latvijas ārsti un rezidenti. Kongresu atklās veselības ministrs Hosams Abu Meri.

"Baltijas Neiroķirurgu asociācijas kongress pandēmijas un ģeopolitiskās situācijas dēļ nebija noticis sešus gadus, bet kolēģu iniciatīva, ka nepieciešams tikties un diskutēt par jomā svarīgiem jautājumiem, deva pārliecību par kongresa nepieciešamību. Jau piekto reizi tas notiks Latvijā un, aicinot lektorus, dalībniekus, guvām pārliecību, cik ļoti kongress tieši šobrīd ir nepieciešams, lai dalītos zināšanās un rastu atbildes dažādiem jautājumiem, paplašinātu kontaktus, kas īpaši noder konsultācijas iespējām sarežģītākās ārstēšanas epizodēs. Jomas speciālistu pulcēšanās tik kuplā skaitā vēlreiz apliecina teiciena: "Smadzenes nav viss, bet bez smadzenēm viss nav nekas!" būtību. Dalību kongresā ir apstiprinājuši ne tikai Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vadošie neiroķirurgi, bet arī latviešu neiroķirurgi, kuri praktizē Austrijā, Vācijā, Beļģijā un ASV. Ļoti novērtējam vairāku Latvijas ārstu, rezidentu atsaucību, kuri strādā ārzemēs un kongresā piekrituši dalīties tur gūtajā pieredzē, piemēram, Latvijā retu patoloģiju ārstēšanā," gandarīts Latvijas Neiroķirurgu asociācijas vadītājs, Dr.med, asoc.profesors Kaspars Auslands.

Kongresā notiks plenārsēdes, kurās Baltijas un citu valstu neiroķirurģijas jomas zinātnieki un praktiķi iepazīstinās ar novitātēm neiroonkoloģijā, galvas smadzeņu asinsvadu, mugurkaulāja un muguras smadzeņu saslimšanu ārstēšanā, smadzeņu traumas pacientu aprūpē, funkcionālo traucējumu un sāpju ārstēšanā u.c. jaunumiem. Runājot par neiroonkoloģiju, tiks apspriesta galvas smadzeņu labdabīgu un ļaundabīgu audzēju diagnostika, ārstēšanas un kompleksas terapijas (staru terapija, ķīmijterapija) jaunumi, personalizēta medicīna ārstēšanas rezultātu uzlabošanai.

Tāpat tiks apspriestas Neiroķirurģijas attīstības perspektīvas, jauno ārstu apmācība Baltijā un Eiropā, moderno tehnoloģiju pielietošana (augmentētā, virtuālā realitāte, robotu tehnoloģijas, minimāli invazīvas pieejas, neiroendoskopija u.c.). Vēl Baltijas Neiroķirurgu asociācijas kongresa Baltijas paredzēts atskats uz nozares attīstību Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, apspriest dažādas iespējas funkcionālo problēmu un sāpju ārstēšanā, asinsvadu patoloģiju, insulta ārstēšanas iespējas, dažādu galvas traumas patoloģiju ārstēšanu, mugurkaula saslimšanu neiroķirurģisku ārstēšanu u.c. aktuālas tēmas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Stradiņa slimnīcā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Neiroķirurģijas klīnika sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku funkcionālajā neiroķirurģijā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodi, informē slimnīca.

Veselība Jauna šokējoša izstāde Anatomijas muzejā, noteikti apskatiet (+VIDEO)

Profesors Hohšteters šajos preparātos saskatīja ne tikai izglītības, bet arī zinātnisko vērtību.

Veselība Deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas uzlabojumiem Latvijā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā otrdien, 3.septembrī, deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas un aprūpes iespējamajiem uzlabojumiem, liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Veselība Putekļu ērcītes Latvijas bērniem bieži izraisa alerģiju (+VIDEO)

Tās visbiežāk atrodas tādās vietās kā matrači, spilveni, segas, paklāji un mīkstās mēbeles.

Lasiet arī

Ekonomika Kāpēc zāļu ražotāji nav ieinteresēti medikamentus pieteikt un reģistrēt Latvijā

Zāļu ražotāji nav ieinteresēti medikamentus pieteikt un reģistrēt Latvijā nabadzīgā zāļu kompensācijas budžeta dēļ, intervijā aģentūrai LETA sacīja zāļu ražotāja "Olpha" (iepriekš "Olainfarm") valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Veselība NMPD: brīvdienās bērni bieži vien ir pakļauti savainojumu riskam (+VIDEO)

Vairāki pirmo klašu skolēni vidēji smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā.

Sabiedrība Veselības ministrs: Latvijā 30 līdz 35% ģimenes ārstu ir pensijas vecumā

Latvijā 30 līdz 35% ģimenes ārstu ir pensijas vecumā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).