• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vai vēnu operācija ir pareizais risinājums?

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 16:30, 18.03.2024


Vēnu varikoze ir plaši izplatīta saslimšana un ļoti aktuāla problēma. Varikoze jeb paplašinātas vēnas ir visbiežāk sastopamā vēnu slimība.



Tā ir sliktas asinsrites simptoms, kuras cēlonis ir asinsvadu elastības trūkums Nopietnas vēnu saslimšanas piemeklē katru otro Latvijas iedzīvotāju, jo cilvēki ikdienā par savu kāju veselību nereti aizdomājas novēloti. Taču tik pat bieži cilvēki vēršas pie drastiskām vēnu problēmu ārstēšanas metodēm, izvēloties operāciju, kad pirms tam nav mēģināts risinājuši problēmu ar medikamentiem.

Šobrīd aptiekās pieejami flebotropie bezrecepšu medikamenti, kas ir ļoti efektīvi apakšējo ekstremitāšu hroniskas venozas mazspējas ārstēšanai. Klīniskajos pētījumos pierādīts, ka visefektīvākie ir mikronizēta diosmina un hespiridinu saturošie medikamenti. Aptiekās tādi ir Hesio 500mg un Detralex 500mg, kuru parastā deva ir 1 tablete 2 reizes dienā.

Savukārt jaunums aptiekās ir Hesio 1000mg tabletes, kura sastāvā ir mikronizēts diosmīns un hespiridīns, un dienas deva ir tikai 1 tablete dienā, kas lietošanu padara daudz ērtāku. Vēl aptiekās pieejams Flabien, kura sastāvā ir tikai diosmins, tablete nav apvalkota, kas apgrūtina norīšanu. Pieejama arī Phlebodia, kura sastāvā ir tikai diosmīns, un tas nav mikronizēts, attiecīgi nesasniedzot mikronizētās formas uzsūkšanās ātrumu un iedarbības efektu.

Ķirurģiska iejaušanās ir pēdējais posms vēnu varikozes ārstēšanā. Pirms tam daudzas problēmas var atrisināt pareizu zāļu lietošana. Pirms gulies uz operācijas galda, pārliecinies, vai tiešām esi pamēģinājis citus – lētākus – variantus!


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Veselība Ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē VM priekšlikumus

Abas ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē Veselības ministrijas (VM) priekšlikumus primārās veselības aprūpes stiprināšanai, kas iekļauti saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.