Gada laikā Latvijā ārstējās vairāk nekā 100 Ukrainas karā smagi cietušo karavīru

Veselība
VS.LV 13:30, 20.07.2023 0

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca turpina uzņemt kara upurus.

 

Šodien Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā jau piekto reizi ar labdarības projekta M-Help.com organizēto palīdzības autobusu tika atgādāti 20 Ukrainas karā smagi cietušie.

Plānots, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas specializētajās klīnikās ārstēsies četri ļoti smagus kara ievainojumus guvušie kareivji. Viņiem tiks veiktas vairākas sarežģītas un secīgas ķirurģiskas un/vai mikroķirurģiskas operācijas, kā arī visu ārstēšanās laiku ar pacientiem strādās Rehabilitācijas klīnikas fizioterapeiti, ergoterapeiti un rehabitologi, lai sekmētu ātrāku atlabšanu pēc smagām operācijām. Lai novērstu un mazinātu kropļojošo kara ievainojumu sekas, lielāko daļu no šiem pacientiem - pārvedīs ilgstošai rehabilitācijai uz Nacionālo rehabilitācijas centru "Vaivari". Plānots arī, ka daži pacienti saņems mērķētu psihologu un psihoterapeitu palīdzību Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā un vēlāk arī Sociālās integrācijas valsts aģentūras rehabilitācijas centrā.

Normunds Staņēvičs, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs: "Vēlamies akcentēt, ka Ukrainas karā cietušo nogādāšana Latvijā ir ļoti komplicēta un, lai to realizētu, ir nepieciešama izcila sadarbība starp dažādām institūcijām."

Profesors Haralds Plaudis, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes loceklis: "Ukrainas karā cietušo nogādāšana Latvijā, ārstēšana, rehabilitācija un sociālā atbalsta sniegšana ir kopdarbs, kuru nodrošina Veselības ministrija, Ukrainas kompetentās institūcijas un ārstniecības iestādes, Latvijas ārstniecības iestādes, Labklājības ministrija, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, Rīgas valstspilsētas pašvaldība, kā arī Latvijas uzņēmums, kas darbojas Ukrainā, organizē medicīniskās palīdzības sniegšanu platformas "M-Help" ietvaros. Nepieciešamības gadījumā tiek iesaistītas arī citas institūcijas atbilstoši kompetencei."

Kā ierasts, arī šajā reizē Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā pacientus sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda - dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls. Visiem pacientiem tika veikts vispusīgs veselības stāvokļa skrīnings - dažādi radioloģiskie un laboratoriskie izmeklējumi. Tāpat bija jāpārliecinās par dažādu hospitālo infekciju iespējamo klātbūtni, jo, kara apstākļos tās strauji uzliesmo un izplatās.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Stradiņa slimnīcā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Neiroķirurģijas klīnika sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku funkcionālajā neiroķirurģijā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodi, informē slimnīca.

Veselība Jauna šokējoša izstāde Anatomijas muzejā, noteikti apskatiet (+VIDEO)

Profesors Hohšteters šajos preparātos saskatīja ne tikai izglītības, bet arī zinātnisko vērtību.

Veselība Deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas uzlabojumiem Latvijā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā otrdien, 3.septembrī, deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas un aprūpes iespējamajiem uzlabojumiem, liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Veselība Putekļu ērcītes Latvijas bērniem bieži izraisa alerģiju (+VIDEO)

Tās visbiežāk atrodas tādās vietās kā matrači, spilveni, segas, paklāji un mīkstās mēbeles.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Kremļa manipulācijas ar informāciju mazina krievu nogurumu no kara

Ukrainas spēku operācija Kurskas apgabalā ir satrauksi krievus, taču Kremļa informācijas operācijas mazina nogurumu no kara un ļauj Krievijai izvēlēties ilgstoša novājināšanas kara stratēģiju, secinājusi ASV domnīca "Kara studiju institūts" (ISW).

Pasaule Krievija ziņo par 158 ukraiņu dronu notriekšanu

Krievija svētdien paziņojusi, ka tai naktī izdevies notriekt 158 ukraiņu dronus virs 15 apgabaliem, tai skaitā divus virs Maskavas un deviņus virs Maskavas apgabala.

Pasaule Ukraina iesniegusi ASV sarakstu ar ATACMS mērķiem Krievijā

Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs intervijā telekanālam CNN apstiprināja, ka piektdien Vašingtonā augstām ASV amatpersonām nodevis sarakstu ar mērķiem Krievijas teritorijā, kam Kijiva vēlas veikt triecienus ar ASV tāla darbības rādiusa raķetēm ATACMS.

Pasaule Ukraiņi notriekuši krievu pikējošo bumbvedēju Su-25

Ukrainas zenītartilēristi virs Doneckas apgabala Kramatorskas virzienā notriekuši krievu pikējošo bumbvedēju Su-25, kas mēģinājis apšaudīt ukraiņu pozīcijas, ziņo Ukrainas armijas operatīvi stratēģiskais grupējums "Horticja".