Finansējuma nepietiek arī Bērnu slimnīcai

Veselība
VS.LV 13:18, 09.06.2023 0

Pacientu pamatvajadzību nodrošināšanai trūkst 2,5 miljonu eiro!

 

Kā jau tika ziņots, veselības aprūpei vēl šogad akūti nepieciešami 164 miljoni. Naudas trūkst arī Bērnu slimnīcai – pie tām pacientu pamatvajadzību nodrošināšanai!

“Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai (BKUS) pacientu pamatvajadzību nodrošināšanai šogad trūkst 2,5 miljonu eiro", - intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica BKUS valdes locekle, ārste Zane Straume.

Daktere Straume pastāstīja, ka attiecībā uz ambulatoriem pakalpojumiem, strādājot pēc finansējuma, kas ir līgumā ar Nacionālo veselības dienestu, piešķirta naudas summa beigsies jau septembrī.

"Tarifs ir tiešām mazs, mēs bērnu slimnīcā nevaram noturēt speciālistus un piesaistīt speciālistus. Mēs runājam par ārsta algas sadaļu apmēram trīs eiro [par sonogrāfiju]. Mēs maksājam vairāk bērnu slimnīcā, bet to darām uz kaut kā cita rēķina," skaidroja Z Straume.

Kā zināms, visas ministrijas premjera uzdevumā turpina meklēt savos budžetos “lieku” naudu veselības aprūpes vajadzībām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.