Farmācija Latvijā plaukst. «Lotos Pharma» gatavojas ražot recepšu medikamentus

Veselība
LETA 22:15, 02.06.2023 0

Farmācijas uzņēmums SIA "Lotos Pharma" pērn strādāja ar 3,5 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 49% vairāk nekā gadu iepriekš, pauda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un īpašnieks Kaspars Ivanovs.

 

Viņš atklāja, ka 2022.gadā par vairāk nekā trim reizēm pieaugusi arī uzņēmuma peļņa, kas sasniedza 750 000 eiro.

Ivanovs sacīja, ka kopumā Latvijas farmācijas tirgus daļa, ko veido recepšu medikamenti, gada laikā pieaugusi par aptuveni 10%, savukārt bezrecepšu medikamenti, tostarp uztura bagātinātāji, tiek pārdoti par 15% vairāk.

Taujāts par plāniem ražot recepšu medikamentus, "Lotos Pharma" vadītājs minēja, ka uzņēmuma rīcībā jau ir iekārtas, kas ļauj ražot recepšu medikamentus, bet patlaban vēl notiek koncentrēšanās uz uztura bagātinātāju ražošanu.

Kā norāda Ivanovs, kopumā būs vajadzīgi trīs gadi, lai izveidotu produktu prototipus, izgatavotu paraugus, noformētu dokumentāciju un reģistrētu eksportam paredzētos produktus mērķa valstīs.

Uzņēmums plāno ražot produktus saaukstēšanās simptomu ārstēšanai un elpceļu veselībai, kā arī iekaisumu un sāpes remdējošus produktus.

"Lotos Pharma" plāno investēt aptuveni 100 000 eiro, lai tuvāko divu līdz trīs gadu laikā sāktu recepšu medikamentu ražošanu gan vietējam tirgum, gan eksportam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.