Asinsdonoru centrs februārī dosies 51 izbraukumā

Veselība
LETA 10:45, 01.02.2023 0

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) februārī dosies 51 izbraukumā, kā arī gaidīs ikvienu pastāvīgajās asins ziedošanas vietās, informēja VADC Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Maskalāne.

 

VADC uzsver, ka viens donors, nododot asinis var izglābt dzīvību pat trīs cilvēkiem. Šobrīd tiek gaidīti visu asins grupu donori, īpaši A+ un A- asins grupu donori.

Izbraukumi plānoti vairākās vietās Rīgā, Alūksnē, Aucē, Aizkrauklē, Balvos, Cesvainē, Dagdā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Kārsavā, Koknesē, Limbažos, Līvānos, Madonā, Olainē, Rugājos, Talsos, Valmierā, Varakļānos un Ventspilī.

Ikdienā VADC donorus pieņem pastāvīgajās ziedošanas vietās Rīgā, Sēlpils ielā 9 un Merķeļa ielā 11, Hipokrāta ielā 2, Liepājas slimnīcā pēc iepriekšēja pieraksta, Rēzeknes slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kā arī reģionālo slimnīcu Asins sagatavošanas kabinetos - Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pasei, personas apliecībai (eID)) vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju - personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto.

Lai dotos uz asins ziedošanas vietu, galvenais ir laba pašsajūta un vēlme palīdzēt. Pēc reģistrēšanās potenciālajam donoram jāaizpilda neliela anketa, kam seko saruna ar ārstu, temperatūras un asinsspiediena mērījumi, kā arī hemoglobīna pārbaude. Ja visi rādītāji ir labi, tad donors aicināts doties uz asins ziedošanu, kas aizņem aptuveni 30 minūtes.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Stradiņa slimnīcā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Neiroķirurģijas klīnika sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku funkcionālajā neiroķirurģijā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodi, informē slimnīca.

Veselība Jauna šokējoša izstāde Anatomijas muzejā, noteikti apskatiet (+VIDEO)

Profesors Hohšteters šajos preparātos saskatīja ne tikai izglītības, bet arī zinātnisko vērtību.

Veselība Deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas uzlabojumiem Latvijā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā otrdien, 3.septembrī, deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas un aprūpes iespējamajiem uzlabojumiem, liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Veselība Putekļu ērcītes Latvijas bērniem bieži izraisa alerģiju (+VIDEO)

Tās visbiežāk atrodas tādās vietās kā matrači, spilveni, segas, paklāji un mīkstās mēbeles.

Lasiet arī

Sports Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Veselība Rudens izdzīvošanas padomi no Latvijas psihiatriem (+VIDEO)

Ja nav iespējams vienmēr satikties klātienē, izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas.

Ekonomika Latvijas lauksaimnieki aktīvi izmanto mēslojumu, kas jāzina (+VIDEO)

Īpaši jūtīgās teritorijās neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas.

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.