Ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 sliektos atbalstīt 30% aptaujāto iedzīvotāju

Veselība
LETA 13:16, 30.01.2023 0

Ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 sliektos atbalstīt 30% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, secināts "Benu" aptiekas pasūtītajā aptaujā, kuru veikusi kompānija "Gemius", aptaujājot vairāk nekā 1600 respondentus.

 
Foto: LETA

Tikmēr 59% aptaujas dalībnieku ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 neatbalstītu, bet vēl 11% nav varējuši sniegt konkrētu viedokli.

Salīdzinot datus pēc respondentu dzimuma, biežāk ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 atbalstītu vīrieši - viņu vidū šādu atbildi kopumā sniedza 38%, kamēr sievietēm šis rādītājs ir 25%. Pretēju viedokli aptaujā pauda 55% vīriešu un 61% sieviešu, bet vēl 7% vīriešu un 13% sieviešu konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Pēc ģimenē lietotās sarunvalodas ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 biežāk atbalstīt sliektos latvieši - viņu vidū pozitīvu atbildi uz šo jautājumu sniedza 31%, bet krievvalodīgajiem - 23%. Tikmēr 59% latviešu un 61% krievvalodīgo ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 neatbalstītu, bet vēl 10% latviešu un 17% krievvalodīgo konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Analizējot iegūtos rezultātus pēc respondentu izglītības līmeņa, nedaudz biežāk ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 atbalstītu iedzīvotāji ar augstāko izglītību - viņu vidū šis rādītājs ir 32%, kamēr respondentiem ar iegūtu vidējo izglītību - 27%. Pretēju viedokli pauda 57% ar iegūtu augstāko izglītību un 63% respondentu ar iegūtu vidējo izglītību, bet vēl 11% katrā no grupām konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Biežāk ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 atbalstītu Rīgas iedzīvotāji - šādu atbildi sniedza 35% rīdzinieku, citās pilsētās dzīvojošo vidū šis rādītājs ir 26%, bet lauku iedzīvotājiem - 31%. Tikmēr pretēju viedokli pauda 53% rīdzinieku, 63% citu Latvijas pilsētu iedzīvotāju un 62% lauku iedzīvotāju, bet vēl 12% rīdzinieku, 11% citās pilsētās dzīvojošo un 7% lauku iedzīvotāju konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", janvāra vidū aptaujājot 1610 respondentus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Kultūra Pārdaugavas nākotnes forumā definēs kultūras dzīves attīstību

Pārdaugavas nākotnes forumā plāno definēt Rīgas kreisā krasta kultūras dzīves attīstību, informē "Pārdaugavas kultūras apvienība".

Interesanti fakti Iedzīvotāji Latvijā optimistiskāki par dzīves līmeņa uzlabošanos nekā ES vidēji

Latvijā 34% iedzīvotāju cer, ka nākamo piecu gadu laikā to dzīves līmenis paaugstināsies, kamēr Eiropas Savienībā (ES) uz dzīves līmeņa pieaugumu cer vidēji 15%, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.