Liepājas slimnīcā atklās Neatliekamās medicīnas centra izremontētās telpas

Veselība
LETA 10:31, 14.01.2023 0

Liepājas Reģionālajā slimnīcā pirmdien, 16.janvārī, plkst.13 tiks atklātas paplašinātās un atjaunotās Neatliekamās medicīnas centra telpas, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

 

Pagājušajā gadā ir veikta slimnīcas struktūras pilnveidošana, reorganizējot Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļu un Intensīvās terapijas un anestezioloģijas nodaļu, izveidojot Neatliekamās medicīnas centru, kura sastāvā ir Uzņemšanas nodaļa, Observācijas nodaļa un Intensīvās terapijas nodaļa. Savukārt Anestezioloģijas nodaļa ir iekļauta Operāciju bloka sastāvā.

Kā skaidro Grase, reorganizācija veikta nolūkā nodrošināt pēctecīgu ārstniecības procesu, pielietojot mūsdienīgu neatliekamās medicīnas koncepciju. Tādējādi pilnveidotas ārstniecības personāla prasmes, pielāgota infrastruktūra, padarot ārstēšanas procesu multimodālu, kura centrā ir pacients.

Reorganizācijas rezultātā pacients iegūst profesionālu, kvalitatīvu, efektīvu ārstniecību, kas ir uz pacientu orientēts un pacientam drošs process. Pielāgotās telpas un darbinieku kvalifikācija ļauj sniegt palīdzību lielākam pacientu skaitam.

Neatliekamās medicīnas centrā notiek divu universitāšu un koledžas studentu un ārstu speciālistu apmācības.

Uzņemšanas nodaļas un Observācijas nodaļu pārbūve un telpu atjaunošana veikta Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansētā projektā. Projekta kopējās izmaksas ir 22 604 810 eiro. Īstenojot projektu tika veikta vairāku slimnīcas nodaļu pārbūve un atjaunošana, kas tika veikta vairākās kārtās un etapos. Telpu pārbūve tika sākta jau 2019.gadā un noslēdzās 2022.gada beigās.

2020.gadā tika izbūvētas un nodotas ekspluatācijā būvprojekta 1. un 3.kārta, kas ietver Hemodialīzes, Fizikālās terapijas un ambulatorās daļas telpas, Konsultatīvās nodaļas ārstu kabineti, 2022.gadā izbūvētas būvprojekta 2.kārtas telpas, kas ietver A korpusa A spārnu - desmit tipveida stacionāra nodaļas, un būvprojekta 4.kārtu un Neatliekamās medicīnas centra telpu atjaunošanu, kas ietver Observācijas un Uzņemšanas nodaļas pārbūvi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.