Veselības nozares organizācijas no Meņģelsones sagaida sadarbību ar visu nozari

Veselība
LETA 20:14, 06.12.2022 0

Veselības nozares organizācijas no potenciālā kandidāta veselības ministra amatam sagaida sadarbību un komunikāciju ar visu nozari, aģentūrai LETA atzina veselības nozares organizāciju pārstāvji.

 

Šodien partiju apvienība "Apvienotais saraksts" (AS) nākamās valdības veselības ministra amatam izvirzīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektori Līgu Meņģelsoni.

Latvijas Slimnīcu biedrības (LSB) valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs un Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris norādīja, ka Meņģelsonei jau ir pieredze sociālā dialoga veidošanā, kā arī viņa orientējas veselības aprūpē esošajās problēmās.

"Protams, viņa nepārzina veselības aprūpes nozari, bet viņa labi orientējas visas tajās problēmās, kas mums ir. Viņa arī jau piedalījusies veselības aprūpes deklarācijas veidošanā, tādēļ jau apmēram zina tās problēmas. Arī iepriekšējam ministram [Danielam Pavļutam] nebija nekādas izglītības veselības jomā, viņam bija muzikāla izglītība, taču komunikācijas spējas ar nozari bija ļoti vājas," sacīja Kalējs.

Viņa vērtējumā, ir ļoti svarīgi, kādu cilvēku komandu, kas strādās kopā ar viņu un dos padomus, Meņģelsone izveidos - sākot ar parlamentāro sekretāru, valsts sekretāru un beidzot ar darbiniekiem, kas ir VM.

Savukārt Keris atzina, ka AS lēmums ir diezgan negaidīts pavērsiens, jo nav īsti skaidrs, cik liela ir Meņģelsones pieredze un līdzšinējais pienesums veselības aprūpes nozares darbu uzlabošanā, veselības aprūpes savlaicīgas pieejamības, kvalitātes nodrošināšanā Latvijas iedzīvotājiem.

Keris ir pārliecināts, ka skaidrība par to, ko no Meņģelsones varētu sagaidīt nākotnē, atkarīga no tā, vai viņa uzaicinās arodbiedrību uz pilnvērtīgu dialogu jau pirmajās amata stāšanās dienās vai arī viņai tomēr būs cita pozīcija. LVSADA gribētu sagaidīt atklātu un godīgu sarunu par sadarbības iespējām, lai labākajā veidā un iespējami drīz uzlabotu Latvijas iedzīvotāju izredzes izdzīvot.

"Pēc Eiropas Komisijas secinājumiem, nepietiekami finansētās veselības nozares dēļ Latvija gadā zaudē vairākus tūkstošus dzīvību, ko pie adekvāta finansējuma varētu glābt. Jāskatās, cik lielā mērā Meņģelsone spēs nodrošināt papildu finansējumu nozarei, cik lielā mērā viņa būs gatava sadarboties ar arodbiedrībām šajā virzienā, pievērsties cilvēkresursu nodrošinājumam nozarē un ieklausīties organizācijas viedoklī un pieredzē," sacīja Keris.

Kā ziņots, partiju apvienība "Apvienotais saraksts" (AS) nākamās valdības ministru amatiem izvirzījusi Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektores Līgas Meņģelsones un Saeimas deputātu Didža Šmita, Māra Kučinska un Māra Sprindžuka kandidatūras.

Meņģelsone izvirzīta veselības ministra amatam, Šmits - zemkopības ministra postenim, Kučinskis - iekšlietu ministra amatam, bet Sprindžuks - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra postenim.

Nacionālā apvienība (NA) ekonomikas ministru amatam virza Ilzi Indriksoni, aizsardzības ministra amatam - Ināru Mūrnieci, kultūras ministra amatam - Nauri Puntuli, bet satiksmes ministra amatam - Jāni Vitenbergu.

Savukārt partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) kandidāts ārlietu ministra amatam būs Edgars Rinkēvičs, izglītību un zinātnes ministres amatam - Anda Čakša, finanšu ministra amatam - Arvils Ašeradens, tieslietu ministra amatam - Inesi Lībiņa-Egnere, klimata un enerģētikas ministra amatam - Raimonds Čudars, bet labklājības ministra amatam - Evika Siliņa.

Kā ziņots, iecerēts, ka par jauno Ministru kabinetu Saeima varētu balsot decembra vidū.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.